Seçim çalışmalarını


Seçim çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi (SP) İlçe Teşkilatı ve SP Bursa Milletvekili Adayları Salih Berber ile Necmettin Çamlıdere dün Küçük Sanayi Sitesi Metal İşleri bölümünde esnafları ziyaret ederek, destek istediler.

Dün saat 15.00'de gerçekleşen ziyarete esnafları gezerek, onlarla bir süre sohbet eden SP Bursa Milletvekili Salih Berber, şuan esnafların kar marjlarının çok düştüğünü belirterek, "Bugün Metal Sanayisindeki esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Hem işyeri sahiplerini hem de müşterileri dinliyoruz. Karşılaştığımız manzara şu, Metal Sanayinde çalışan esnaflarımız, iş vereniyle, işçisiyle maalesef herkes ‘kazanamıyoruz, emeğimizin karşılığını tam olarak alamıyoruz’ diyorlar. 10 sene önce yaptığımız bir işten elde ettiğimiz geliri veya kamyonumuzla elde ettiğimiz geliri şuan da 7-8 seferlik işten ancak kazanıyoruz. Kar marjımız çok düştü diyorlar. Şuan iktidardakileri istikrar sürsün, 2023 yılına kadar bu böyle devam etsin diyorlar. Eğer bu şekilde istikrar devam ederse esnafımız işsiz güçsüz kalacaktır. İşyerlerini kapatmak zorunda kalacaklardır. AK Parti'nin bugün yerel gazetelere verdiği ilanı sizlerle paylaşmak istiyorum. ‘İstikrar sürsün Türkiye büyüsün’ diyor. Biz diyoruz ki, 'Ey AK Partili iktidar, ey AK Partiden bir şey bekleyenler, bunların istikrardan kastı, Avrupa'yla, Amerika'yla işbirliğidir. İstikrar sürsün derken, Avrupa'yla, Amerika'yla işbirliğin sürmesini kastediyorlar. Bunu dediğiniz zaman siz kötü zanda bulunuyorsunuz diyorlar. Ama bu ilanı biz yapmadık. Bu ilanı AK Parti yaptı. İstikrar sürsün ilanının devamında ise sayın Başbakanla Barack Obama'nın resmini koymuşlar. AK Partinin İnegöl'de bugün gazetelere verdiği ilan bu. İstikrar sürsün Türkiye büyüsün. Nasıl sürsün, nasıl büyüsün? Başbakanla Obama el sıkışacak, Türkiye ile Amerika işbirliğinde olacak, istikrar sürecek. Amerika geçmişte, Adnan Menderes'i de kullandı kenara attı. Turgut Özal'ı da böyle kullandı kenara attı. Şuan da maalesef bunları da aynı şekilde kullanıp, gün gelecek kenara atacak. Gelin hem milletimize hem kendimize hem de şuan ne yaptığını bilmeyen AK Parti yöneticilerine yardım edelim. İnsanlık görevimizi yapalım. Bunları bu yükün altından kurtaralım. Amerika ile işbirliği yaparken istikrar sürmez. İnegöllü kardeşim, sen istikrar sürsün derken Amerika ile işbirliği sürsün, bunun için mi oy verdin? Sen istikrar sürsün derken Amerika'nın füze kalkanı başımıza geçsin diye mi oy verdin? Biz söylemiyoruz. İşte AK Partinin bugün İnegöl gazetelerindeki reklamı bu. Kendi ağızlarıyla, içlerinden geleni vermişler. 2023 yılına kadar istikrar bu şekilde devam edecekse, maalesef buradaki esnafımızın, kamyoncumuzun, çiftçimizin emeği yok olacak. Türkiye şuan sadece siyasetin değil, diğer yönleriyle de Amerika'ya ve batıya teslim olacaktır. Allah'ın izniyle Saadete bunun için oy vereceğiz. Saadete, istikrar kendi değerlerimizin üzerinde ayakta durması için oy vereceğiz. Amerika'ya hayır demek için oy vereceğiz. Allah'a şükürler olsun şuanda dünkünden daha çok iktidara yakınız. 13 Haziran'da iktidarız. 2023'ü beklemeye gerek yok. 13 Haziran'da Saadet Partisi hizmetlerine başlıyor" diye konuştu.

Metal Sanayinde ki esnaflar ise, SP Bursa Milletvekili adaylarına, gelen müşterilerin çoğunun veresiye teklif etmesinden dolayı sıkıntı çektiklerini ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim