MHP Bursa Milletveki

MHP Bursa Milletvekili Adayı Hasan Toktaş, geçtiğimiz Cumartesi günü, MHP İnegöl İlçe Başkanı İlkay Meriç, Cerrah’ın MHP’li  Belediye Başkanı İsmail Karaman, İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Ersin Aydın ve bazı ilçe yöneticileri ile birlikte Ziraat Odasını ziyaret ederek, ‘14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladı. Toktaş, ayrıca Bursaspor'a verilen cezayı da kınadı.

MHP'li ekibi, Ziraat Odası Başkanı Sezai çelik ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Ziyarette konuşan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Böyle bir anlamlı günde bizleri ziyaret ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Hatırlanmak çok güzel bir duygu. Sizlere önümüzdeki seçimlerde başarılar diliyoruz" dedi.

MHP Bursa Milletvekili Adayı Hasan Toktaş ise, tüm çiftçilerin 14 Mayıs Çiftçiler Günü'nü kutlayarak, "Bu yılın bereketli geçmesini temenni ediyorum. Çiftçilerimizin içerisinde bulunduğu durumun farkındayız. MHP olarak beyannamemizde tarım kesimi, hayvancılığın sorunlarını masaya yatırmak suretiyle, iktidar olduğumuz da ne gibi çözümler üreteceğimizin çözümlerini bulmuş durumdayız. Gayri safi milli hasılanın yüzde 1'ine tekabül eden çiftçiye yapılan desteğin, ilk etapta yüzde 1.5, ardından yüzde 2'ye çıkarılması gerektiğini, tarım kesimi ayakta kalmazsa, çarşının, esnafın ayakta kalamayacağının bilincinde olduğumuzu, tarıma dayalı Türkiye'de ciddi bir sanayinin olduğunu, tarım ayakta kalmazsa sanayinin de ayakta kalamayacağının farkındayız" dedi.

Türkiye'nin, tarımsal ürünleri ithal eden bir ülke konuma geldiğini ileri süren Toktaş, "Buğday, et gibi ürünler ithal etmekteyiz. Çiftçilerimiz, süt üreticilerimiz zor durumda, bunun farkındayız. Dolayısıyla bu ve benzeri konularda MHP olarak tüm sektörlerde olduğu gibi başta tarım sektöründe de ‘üretim’ diyoruz. Üretim yapabilmek içinde üretim girdilerinin maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğinin farkındayız. Çünkü, dünyanın en pahalı mazotunu dünyanın en pahalı gübresi ve ilacını kullanmak zorunda olan bir tarım kesimi var. Bu konudaki ÖTV ve KDV'yi kaldırmak suretiyle asgari yüzde 40 düzeyinde bir indirimin tarımsal girdilerde yapmak zaruretinin farkındayız. Çiftçimiz çok borçlu. Gitmiş olduğum köylerde, köylü vatandaşımız, bankaların adreslerini çarşıdaki esnafımızdan çok daha iyi biliyorlar. Çünkü, bir bankadan aldığı kredi ile öbür bankanın kredi borcunu kapamaya çalışıyorlar. Dolayısıyla MHP olarak, çiftçimizin girdi maliyetlerinin düşürülerek, para kazanmasının ve dolayısıyla borçlarının azaltması, daha yaşanılabilir konuma gelmesinin sağlanması gerektiğinin bilincindeyiz. Kişi başı milli gelirin 10 bin 400 dolar olduğu ülkemizde, gerçekten tarım kesiminin de bu milli gelirden üzerine düşen payı alması gerekiyor. Milli gelire göre 5 kişilik bir ailenin aylık geliri 7 bin TL olmalı, köylerdeki hanelerin kaçında bu var diye sorduğum da, bana bakarak 'Yıllık mı demek istediniz?' diye soruyorlar. İnşallah bunların üstesinden hep birlikte geleceğiz. İnegöl'ümüzde çok önemli çalışmalarımız olacak" diye konuştu.

Köylerdeki vatandaşların 'İnegöl'e bir milletvekili yetmez, TBMM’de iki milletvekilimiz, meselelerimizle daha rahat ilgilenebilecek iki insanımız olsun' diye, insanların ikinci milletvekili için MHP'ye destek verme meylinde olduklarını görmenin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Toktaş, bol, bereketli ürünler temenni etti.

BURSASPOR’A VERİLEN CEZAYI KINADI

Konuşmasının sonunda Bursaspor'a verilen cezayı da hatırlatarak kınayan Toktaş, "Bursaspor’a hak etmediği ölçüde bir ceza verilmiştir. Bunu kınıyoruz. Çünkü, bu stadyumun içerisinde olan bir olay değildir. Bursa Valiliğinin organize etmek zorunda olduğu bir mesele, bir sorumluluk, bunun kulübün üzerine atılmak suretiyle gerek hükmen mağlup sayılması gerekse 5 maç tarafsız sahada seyircisiz oynaması, artı 3 deplasmana seyirci götürmemesi gibi Türk spor tarihinde eşine az rastlanır bir cezaya muhatap tutulması bizleri üzmüştür. Bunun bir haksızlık olduğunu düşünmekteyiz. Önümüzdeki hukuki süreçte, bu cezada bir hafifletme yapılmalıdır. Bu sorumluluk, Bursaspor yöneticilerine mal edilecek bir sorumluluk değildir. Bursa Valiliğinin ve diğer resmi kurumların sorumluluğu  olduğunu, Bursa'daki  tüm yetkililerin bunun farkında olması gerektiğini de önemle hatırlatıyorum" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim