-“Annem Bilgis

-“Annem Bilgisayar Öğreniyor” Kursuna Katılarak Bilgisayar Öğrenen Anneler Sertifika Aldı-


Halk Eğitim Merkezi ile Hacer Salih Yıldız İlköğretim Okulu işbirliğinde 'Annem Bilgisayar Öğreniyor' projesi kapsamında, okulun velilerine yönelik düzenlenen Bilgisayar Kursuna katılan 12 veliye, dün düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Dün saat 11.30'da Hacer Salih Yıldız İlköğretim Okulu Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen sertifika törenine, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile Şube Müdürü Tahsin Çetinkaya, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, bazı okul müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Hacer Salih Yıldız İlköğretim Okulu Müdürü Yılmaz Şimşek, programa katılanlara teşekkür ederek, "Bu kursa başlarken, hem annelerin eğitim almalarını, okulla olan irtibatlarını kesmemelerini, hem de bilgisayar öğrenmelerini istedik. Öğrencilerimize farklı yönlerde katkıda bulunmaları için bu kursu açtık. Kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

'Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz' diyen bir anlayışın torunları olduklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ise, "Bizler kendimize ‘artık öğrenecek bir şeyim kalmadı’ diyemeyiz. Çünkü, ilim, teknoloji her gün gelişiyor. Bu gelişen teknolojiye ayak uydurabilmemiz için her yaşta ve her seviyede öğrenmemize devam etmemiz lazım. Halk Eğitim Müdürlüğü olarak bu anlayışa hizmet etmek için kurulmuş resmi kurumlardır. Biz bu öğretim yılında İnegöl genelinde toplam 85 dalda 600 kurs açtık. Bu kurslarda 12 bin kişiye hizmet verdik. Bundan sonra da halkımızın istekleri doğrultusunda kurslarımız devam edecek. Geçtiğimiz yıl veli ve aile eğitimi ile ilgili aile içi iletişim seminerleri düzenledik. Ancak bu yıl bir genelgeyle aile içi iletişim ile ilgili eğitici sıkıntısı yaşandığı için önümüzdeki yıl daha çok eğitici eğiterek, velilerimizin eğitimleri ile ilgili kurslar vereceğiz. Bu yıl yeni bir uygulama geliştirerek bir kaç okulda uygulamasını yaptığımız 'Annem Bilgisayar Öğreniyor' adı altında bir kampanya başlattık. Hacer Salih Yıldız İlköğretim Okulunda açtığımız bu kursumuz 11 Nisan - 6 Mayıs tarihleri arasında 40 saatlik temel bilgisayar eğitimidir. Bu bilgisayar eğitimlerini Hacer Salih Yıldız İlköğretim Okulu Bilgisayar Öğretmeni Seher Barkin tarafından verildi. Kursu açmamızın temel prensibi, bildiğiniz gibi okul ile veli arasında iletişi kuran, öğrencilerimizin her türlü bilgilerini tuttuğumuz e-okul sistemi var. Bu e-okul sisteminde velilerimizle rahat bir şekilde iletişim kurabilmek ve aynı zamanda bilgisayar konusunda çocuklarına daha fazla yardımcı olabilmelerini sağlamak amacıyla böyle bir kursu düzenledik" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı Fatih projesiyle bu yıl tüm liselerde akıllı tahta ile eğitim verileceğini belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, "Hacer Salih Yıldız İlköğretim Okulu, yeni Okul Müdürü Yılmaz Şimşek ile beraber bir atılıma girdi, ‘her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır’ söylemine uygun yeni bir anlayışla çalışmalarını sürdürüyor. Bizim bugünümüz dünümüze göre daha iyi olmalı. Çünkü, çağ ve sistem değişiyor. Bu sisteme de herkesin ayak uydurması gerekiyor. Kara tahtanın önünde küçücük tebeşirlerle yazı yazmaya uğraşırdık. Bu şekilde eğitim vermeye başlayan Türk Milli Eğitimi, ondan sonra tozsuz tebeşire, melamin türünde tahtalar, tepe gözler, projeksiyon makineleri, akıllı tahtalar çıktı. Şimdi ise Başbakanımız, artık kitapların dağıtılmayacağını söyleyip, kitapların artık internet ortamında verileceğini söylüyor. Bundan sonra neler çıkacağını da tahmin etmek mümkün değil. Dünya gelişiyor buna paralel olarak da Türkiye'mizde gelişiyor. Milli Eğitim Bakanlığı da sürekli bu gelişime ayak uyduruyor. Bakanlığımız başlattığı Fatih projesiyle, bu yıl tüm liselerde akıllı tahta ile eğitim verilecek. Bu yaz alt yapıları tamamlanacak. Öncelikle Anadolu liselerinde başlayarak, daha sonra genel ve meslek liselerine verilmek üzere bu yıl Fatih projesi uygulanacak. Daha sonra da ilköğretim okullarına yaygınlaşacak. Nerden nereye? Bunlar gelişirken de velilerimizin de buna ayak uydurması gerekiyor. Her zaman söylüyoruz. Bir çocuk başarılıysa, tek başına başarılı olmamıştır. Bir, çocuğun kendi katkısı vardır. İki, öğretmenin ve okulun katkısı vardır. Üç, anne ve babanın katkısı vardır. Anne ve babanın katkısı olmadan çocuk yüzde 100 başarılı olamaz. Bilinçli anne ve babaların çocukları daha başarılıdır. Bu bir gerçek. Sadece çocuğa dersine çalış, çalışmazsan kafanı kırarım demekle anne, babalık olmaz. Ona önderlik yapacaksın. Sistemi göstereceksin. Dolayısıyla biz anne ve babaların bu eğitimi alarak çocuklarımıza katkı sağlamasını istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından 'Annem Bilgisayar Öğreniyor' adlı bilgisayar kursuna katılarak başarıyla tamamlayan 12 kursiyere Kurs Bitirme Belgeleri takdim edildi.

Editör: TE Bilişim