Prof. Dr. Selçuk Yah

Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu Müdürlüğü tarafından, önceki akşam 'Aile Çocuk İletişimi ve Çözüm Yolları' semineri düzenlendi.

Önceki akşam saat 19.30'da İnegöl Esnaf Sarayı toplantı salonunda düzenlenen seminere Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu Müdürü Kadir Filiz, Müdür Yardımcıları, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu Müdürü Kadir Filiz, çocukları yetiştirirken bilmeden hata yapıldığını belirterek, "Bizler Selçuk Yahşi ailesi olarak yine bir 'Aile Çocuk İletişimi ve Çözüm Yolları' seminerinde beraberiz. Gündüz öğrencilerimize yönelik bir seminer verdik. Akşam da siz değerli velilerimize veriyoruz. İnşallah buradan faydalı bilgilerle ayrılırız. Hepimiz çocuklarımızın güzel yetişmesini faydalı birer insan olmasını istiyoruz. Bundan kimsenin şüphesi bulunmamaktadır. Ancak çocuklarımızı yetiştirirken bilmeden hatalar yapmaktayız. İşte bizler bu seminerlerle siz değerli velilerimize bu yönde katkılar sunmak istiyoruz. Halk arasında kullanılan yanlış bir deyim var. 'Çocuğun var mı derdin var'. Hayır bizim bu sözü değiştirmemiz lazım. Evet, çocuğum var ben çok mutluyum, çocuğum mutlu. Çünkü ben onu anlıyorum o da beni anlıyor. Çocuklarımızın giyimiyle kuşamıyla nasıl ilgileniyorsak onların iç dünyasıyla duygularıyla aynı şekilde ilgilenmeliyiz. Onlara en güzel örnek bizler olmalıyız. Çocuklarımız bizlerin geleceğidir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz bu çocuklarımızı iyi eğitmek, büyüklerine saygılı, küçüklerine ise sevgiyle yaklaşan, vatanını, milletini seven, çevresine zarar vermeyen faydalı bir birey olarak yetiştirmeliyiz. Şunu çok iyi bilmeliyiz çocuklarımız bir madde değildir. Zararlıysa atıp yenisini yapma gibi bir lüksümüz yoktur. Bu nedenledir ki, çocuklarımızın eğitiminde hata yapmamalıyız. Geleceğimizi bizler iyi belirleyemezsek biliniz ki, geleceğimizi bizim yerimize başkaları belirler" dedi.

'Aile Çocuk İletişimi ve Çözüm Yolları' seminerinin konuşmacısı Kişisel Gelişim Uzmanı Eğitimci Yazar Recep Özkul ise, başarının sadece öğrencinin değil, ailenin de içinde olduğu bir takım oyunu olduğunu ifade ederek, "Hayat başarısına giden yolda okul başarısı da büyük önem taşır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ileriki yaşamlarında daha başarılı olabilmesi temel amacımızdır. Günümüzde aileler çocukları ile çocuklar da ebeveynleri ile iletişim kuramamaktan yakınmaktadırlar. Bu seminerimizde aile ve çocuk iletişiminin püf noktaları ve sorunların çözümleri bizim kültürümüze, değerlerimize ve bizim inançlarımıza göre uygulamalı olarak anlatılmaktadır. Seminer içerisinde toplumun temel taşı olan aile kavramı, ailenin önemi ve fonksiyonları, anne, baba ve çocuk üçgeninde iletişim, aile modelleri, çocukların anne ve babalarından beklentileri, çocuğumuz ile birlikte büyümek, aile tutumları, uzlaşma ve geleceği birlikte planlama, çocuklarımızın problemlerini ebeveynlere açamama sebepleri, iletişim engelleri ve çözüm yolları, çocuklarımızla doğru bir iletişim kurmanın püf noktalarını uygulamalı olarak aktaracağım. Son olarak aile içinde zamanı verimli kullanabilme, çocuklarımıza sorumluluk, özgüven, mücadele ruhu ve ülke sevgisi duygusu kazandırabilme, çocuklarımızı televizyon ve bilgisayardan koruma yolları, ailede kitap ve okuma sevgisini kazanabilme, gibi konuların ele alacağız" diye konuştu.

Ebeveynlere çocuklarını şımartmadan sevmelerini ve onlara güzel örnek olmalarını tavsiye eden Özkul, "Çocukların sevilmeye ihtiyacı var. Onlara sorumluluk verilmesi lazım. Anne-babaların çocuklarına iyi örnek olmaları gerekir. Bunlar yapılırsa başarı kendiliğinden gelir" dedi.

Editör: TE Bilişim