AK Parti Gençlik Kol

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Kadir Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, önceki akşam İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Gençlik Kollarını ziyaret ederek, Başkan Kadir Baykan'a çalışmalarında başarılar dilediler.

Önceki akşam gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Kadir Aydın, çeşitli yerlerden gelen insanları içinde barındırıp, bir kültür mozaiği oluşturan İnegöl'de birçok kültür, hemşeri ve sosyal yardımlaşma derneğinin bulunduğunu belirterek, "İnegöl Kafkas Folklor Kültür Derneği de bunların en önemlileri arasında gelmektedir. Ülkemizde yıllar önce büyük zorluklarla göç edip Türkiye'yi ve İnegöl'ü vatanları kabul eden Kafkas kökenli kardeşlerimizin bir araya geldiği bu çatı altında birçok faaliyet yapılmaktadır. Özellikle folklor gösterilerinde gençlere verilen önem ortadadır. Şimdi de bu önemi içlerinde ayrı bir birim olarak kurdukları gençlik kollarıyla daha da pekiştirmiş oldular. Ben şahsım adına gençlere bu destekten memnun olduğumu belirtmek istiyorum ve diğer derneklerimize de, içlerinde gençler adına özerk bir birim kurmaları için buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Kardeşlerimize tekrar hayırlı olsun diyorum. Biz AK Parti Gençlik Kolları olarak maddi ve manevi elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu da özellikle  belirtmek istiyorum" dedi.

Ziyaretten dolayı AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Kadir Aydın ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan İnegöl Kafkas Folklor Kültür Derneği Gençlik Kolları Başkanı A. Kadir Baykan ise, "Bu akşam İnegöl AK Parti Gençlik Kolları yönetim kurulu üyeleri Kafkas Derneği bünyesinde oluşturulan gençlik kollarımızla tanışmak ve ziyaret etmek amacıyla gelmiş bulunuyorlar. Kendilerine bu ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Biz Kafkas Gençliği olarak yeni yönetim kurulu göreve seçildikten sonra, yönetim kurulunun desteği ile yeni dönem çalışmalarımıza başladık. Birinci dönem Gürcüce dil kursunu başarıyla sonuçlandırdık. Derneğimize farklılık kazandırmak amacıyla tiyatro konusunda birikimi olan Ayhan Şahin ağabeyimizle irtibata geçerek, onun katkıları ile derneğimiz bünyesinde tiyatro grubu oluşturduk. Ayhan Şahin’in yönetimindeki çalışmalarımız devam etmektedir. Kendisine derneğimize katkılarından dolayı sizlerin huzurunda teşekkür ediyoruz. Yakın bir zamanda tiyatro oyunumuzu İnegöllü hemşerilerimize sunacağız” diye konuştu.

Dernek bünyesinde, Gürcü müziğini sevdirmek ve tanıtmak amacı ile çok sesli koro grubu oluşturmak için çalışmalar başlattıklarını ifade eden Kadir Baykan, “Enstrüman ve ses konusunda destek olabilecek hemşerilerimizi koroya katılmaları için bekliyoruz. Ayni zamanda köylerimizle olan bağımızı güçlendirmek amacıyla köylerimize temsilciler seçtik. Mart ayından itibaren köylerimizi ziyaret ederek, köylerimizde de değişik programlar yapmayı düşünüyoruz. Köylerde bulunan genç arkadaşlarımızı derneğimizin yapacağı faaliyetlerde aramızda görmek istiyoruz. Hedefimiz, derneğimizi İnegöl'de sürekli hareket halinde olan bir dernek haline getirerek en iyi şekilde tanıtımını yapmaktır. Şunu belirtmek isterim ki, İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği 1980 darbesinde Türkiye'de hiç bir siyasi oluşum çatısı altında bulunmayıp, kapısına kilit vurulmayan tek dernektir. AK Parti ve İnegöl'de siyaset yapan bütün partilerimizin gençlik kollarının ülkemiz ve İnegöl'ümüz yararına yapacakları her türlü faaliyette, İnegöl Kafkas Gençlik Kolları olarak her zaman destekçileri olduğumuzu belirtmek isterim. Derneğimizi ziyaret eden AK Parti Gençlik Kolları yönetim kurulu üyelerine tekrar bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor ve kendilerine siyasi hayatlarında başarılar diliyorum. Çalışmalarımızda desteklerini bekliyoruz" şeklinde  konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Kadir Aydın, günün anısına İnegöl Kafkas Folklor Kültür Derneği Gençlik Kolları Başkanı A. Kadir Baykan'a çiçek takdim etti.

Editör: TE Bilişim