Polis Teşkilatının k

Polis Teşkilatının kuruluşunun 167. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, İnegöl Emniyet Müdürü Orhan Öztabak, Teşkilat mensupları ile birlikte Kaymakam Aziz İnci'yi makamında ziyaret etti.
Emniyet Müdür Yardımcısı Alaattin Demirci, Emniyet Amiri Tuncay Gönültaş ve polis memurlarının katıldığı ziyaret sırasında konuşan Emniyet Müdürü Orhan Öztabak, "Polis Teşkilatının kuruluşunun 167. yıldönümü nedeniyle kurum ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, ilçe Kaymakamımızı da ziyaret ediyoruz. Polis Teşkilatının kuruluşunun 167. yıldönümünde, görevleri başında şehit olan meslektaşlarımızı rahmetle anarken, kalanlara da minnet borcumuzu ifade ediyoruz. Kaymakamımıza, Emniyet teşkilatına verdiği destekten dolayı da teşekkür ediyoruz" dedi.
Kaymakam Aziz İnci ise, "167. kuruluş yıldönümü dolayısıyla teşkilatımızın tüm mensuplarına başarılar diliyorum. 24 saat görev başında olan bir vatandaşın can ve mal güvenliğini korumaya çalışan, ayrıca adli, idari, mülki görevleri ifa ederek devlet otoritesini sağlamaya çalışan teşkilatımızın her geçen yıl başarısının arttığını gördüğümden mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Tüm emniyet birimleri yetkilerinin yasalardan, gücünü de halktan alır. Çünkü halkın destek verdiği, güvendiği ve halkın yanında olduğu emniyet teşkilatı daima başarılı olur. Bu anlamda bugüne kadar verilen desteklerle beraber, bundan sonra halkımızın emniyet teşkilatımıza güvenmesini, desteklemesini rica ediyorum. Özellikle İnegöl’de kalabalık bir nüfus var. Dışarıdan çok sayıda göç var. İnegöl ekonomik yönden çok hareketli bir ilçe. Ekonomik faaliyetin yoğun olduğu yerde, üretimin olduğu yerde bazı yasadışı kazanç teşebbüslerinin olması da kaçınılmazdır. Bu anlamda vatandaşımızın dikkatli olmasını, eğer illegal bir takım faaliyetler olursa korkmadan yürekli şekilde emniyetimize, jandarmamıza bildirerek kolluk kuvvetlerimizle işbirliği yapmasını rica ediyorum. Son operasyonlarla da görülmüştür ki, kanun dışı örgütlenmelerin, faaliyetlerin sonu yoktur. Su testisi suyolunda kırılır. Bu tür faaliyetler eninde sonunda güvenlik kuvvetlerimizin takibi sonucunda önlenecektir. Meydana gelen olaylarda yargıya intikali ve faillerin cezalandırılması sağlanacaktır" diye konuştu.
Kaymakam İnci, "Teşkilatımız bir taraftan otoriteyi sağlamaya çalışırken, bir taraftan da dar olanlara, güçsüzlere bütün sevgisini, ilgisini, şefkatini yapan bir kuruluştur. Polis Teşkilatımız her zaman şiddete, zulme, haksızlığa dönüşmeyen bir otorite, aynı zamanda acziyete dönüşmeyen bir şefkat içerisindedir. Teşkilatımızın bugünün kutluyor, başarılar diliyorum. Ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum" şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim