-CHP Milletvekili Ad

-CHP Milletvekili Adayı Semih Özsaraç Alanyurt Pazaryerini Ziyaret Ederek, Pazarcı Esnaflarından Destek İstedi-

“Esnafa verilen kredileri 5 kat artıracağız”

CHP Bursa 7. sıra Milletvekili adayı Semih Özsaraç, önceki gün Alanyurt Pazarında halkla ve pazarcı esnafı ile buluşarak,  kendini tanıtıp, esnafların ve alışverişe gelen vatandaşların  sorunlarını  dinleyip, Cumhuriyet Halk Partisinin seçim bildirgesini paylaştı.

Bir pazarcı esnafının, ‘esnafın bu hali ne olacak?’ şeklindeki  sorusunu cevaplandıran Milletvekili adayı Özsaraç, “Esnafa verilen kredileri 5 kat artıracağız. Esnafa bir yıl boyunca ödediği vergi ve sigorta primi tutarında % 0 faizli kredi vereceğiz. Kefalet Kooperatiflerinin kredi miktarını artıracağız. Esnafa Halkbank’la düşük faizli kredi vereceğiz. Esnafın gelir vergisi oranını 5 puan azaltacağız. Esnafın giderlerinin vergiden düşülebilmesini sağlayacağız” dedi.

ESNAF MASALARI KURACAĞIZ

Bağ-Kur’a borcu olan esnaflara, sağlık hizmetlerinden yararlanma uygulamasını getireceklerini  ileri süren Özsaraç,  “Emeklinin maaşını yükseltecek olan, intibak yasasını çıkartacağız. Avrupa Birliği ülkelerinde olanlara benzer  üreticiyi, KOBİ’yi ve esnafı koruyan bir  hipermarket yasası çıkaracağız. Halkın ucuz mal aldığı pazarları güçlendireceğiz. Pazarcı esnafını koruyacak, hal yasasını yeniden düzenleyerek pazarcı ve hallerin hipermarketler

tarafından yok edilmesini önleyeceğiz. Belediye bünyelerinde Esnaf Masaları kuracağız.

Esnafın işlerini hızlı bir şekilde sonuçlandıracağız. Ekonomik büyümeden  esnaf da hak ettiği payı alacak. Bizim için yandaş yok, sadece ve sadece vatandaş var. Ve istisnasız her vatandaş bu ülkenin zenginliğinden hak ettiği payı almalı. Her vatandaş rahat bir nefes almalı” diye konuştu.

Bir emekli vatandaşın, ‘emekli maaşları arasındaki maaş adaletsizliği hakkında ne düşünüyorsunuz?’ sorusunu cevaplandıran Semih Özsaraç, uygulanacak intibak yasası ile

emekli aylıklarının yoksulluk sınırının  üzerine çıkarılacağını, aylıklardan kesilen Sosyal  Güvenlik Destek Primi uygulamasına son verileceğini, emeklilerin milli gelir artışından pay alacaklarını söyledi.

DAHA KALİTELİ YAŞAM KOŞULLARI GETİRECEĞİZ

Bütün emeklilerin gelirlerini yoksulluk sınırının üzerine çıkaracaklarını kaydeden Özsaraç, “Tüm kamu sağlık hizmetlerini emeklilerimize katkı  payı alınmaksızın sunacağız. Muayene ve ilaç alımını da içeren bu hizmetler için emeklilerimizin maaşlarından hiçbir kesinti yapmayacağız. Emeklilerimizin bakmakla yükümlü olduğu evlenmemiş kız çocuklarını, eskiden olduğu gibi anne ve babasının sosyal güvencesi altına alacağız.Emeklilerimizin çokça vakit geçirdiği kıraathaneleri,  yeniden gazete, dergi ve kitapların okunduğu kültür mekânları hâline getireceğiz. Bu konuda yerel yönetimler ile işbirliği içerisinde projeler hazırlayacağız. Emeklilerimizin hayat deneyimlerini genç kuşaklara aktarmasını sağlayacağız. Kuşaklar Arası Köprü projeleri ile gençlerimizin kültürel değerlerimizi yaşatmasını ve sosyal hayatlarının canlı kalmasını sağlayacağız. Meslek temelli sosyal tesis anlayışını değiştireceğiz. Mevcut tesislerde ve yeni yapılacaklarda sunulan hizmetlerden tüm emekli vatandaşlarımızın faydalanmasını sağlayacağız. Bakıma muhtaç olan yaşlılarımıza, emeklilerimize sahip çıkacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde ve TÜRSAB işbirliği ile gerçekleştirilecek kültür turizmi projeleri ile emeklilerimize makul ücretlerle gezme ve tatil yapma imkânı sağlayacağız” dedi.

Bir pazarcı esnafının ikam ettiği simit, peynir ve çay ile pazar yorgunluğunu gideren Semih

Özsaraç ve beraberindeki CHP heyeti, Pazarcı esnaflarından destek isteyerek ziyaretini sonlandırdı.

 

Editör: TE Bilişim