SP Milletvekili Aday

SP Milletvekili Adayları Salih Berber, Ertan Sütçü ve Necmettin Çamlıdere, dün saat 12.00'de İlçe Başkanı Bahri Urgun ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Merkez Pazaryerini (MER-PA) gezerek, pazarcı esnaflara hayırlı işler, bol kazançlar dileyip destek istediler.

Pazar ziyaretinin sonunda bir konuşma yapan SP Milletvekili Adayı Salih Berber, eski iktidarlar dönemlerinde memleketin her tarafının, bolluk ve bereketi gördüğünü ileri sürerek, "Yine gelir yine yaparız. Biz daha önce yaptık. Erbakan hocam geldi, havuz sistemini kurdu yaptık. Şimdi yine yaparız. Diğerleri niye yapamaz, bunu yapmak için faize giden parayı millete çevirmek lazım. Yani bankalarla hesaplaşmaya girmek lazım. Biz faiz düzenine son vereceğiz. Bu faiz ülkeyi bitirdi. Bu faiz işletmeleri, kredi kartları ile aileyi, tarlasından dolayı ipotek altına giren köylüyü bitirdi. İnegöl'de Orta köyündeki çiftçilerin yarısının tarlası ipotekli. Maalesef yıllardır, Orta, Deydinler, Hoca gibi köylerimizde sıkıntılar var. Tarım ülkesi olan ülkemizde kurbanlık hayvanlar bile Angus olarak dışarıdan ithal ediliyor. Tarım ülkesi olan ülkemizde pirincimiz, şekerimiz dahi dışarıdan ithal ediliyor. Maalesef çiftçinin kullandığı mazot üzerinde 2 TL vergi ve haksız faiz var. Biz geldiğimizde, çiftçimizin kullandığı mazot üzerindeki bu faizi kaldıracağız. Yaklaşık 1.5 TL'ye mazotu çiftçimiz kullanacak. Şu anda belli kesim kullanıyor. Devlet bazı kişilerin üzerinden bu faizi kaldırmış. Uluslararası taşımacılık yapan bir kısım firmaların üzerinden bu faizi kaldırmış. Allah'ın izni ile tarım anlamında hem mazota bu şekilde destek vereceğiz, hem de aynı şekilde taban fiyat uygulaması ile kotaları kaldırıp, çiftçimizin başını dik tutmasına vesile olacağız" dedi.

İktidara yüklenen Berber, "Bunlar, bu faizleri kaldıramıyor. Çünkü AB, 'Tarımdaki nüfusunu yüzde 10'lara kadar çek' diyor. Nasıl çekecek? Çiftçiyi tarlasından kovamaz. Sattığı ürün para etmeyince maalesef insanlar satmamaya başlıyor. Bazen çiftçimiz 'İyi ki satmamışım' diyor. Bu gün köylere Jandarma ekipleri girdiği zaman kahvehanede oturan bir kısım insanlar kahveden kaçıp gizleniyor. Çünkü borçlarından dolayı hapislik olanlar var. Bu duruma düşmemesi lazım. Çiftçilerin elektrik borcu, vergi borcundan dolayı hapislik noktaya düşmemesi lazım. Şimdi maalesef köylerimizde her bir tapunun üzerine bir ipotek koyuldu. Bu ipoteklerden dolayı bir gün birileri düğmeye basacak ve köylünün elinden toprağı gidecek. Kredi kartlarından vatandaşın canını yaktılar, kredi sistemi ile işletmeleri dize getirip yabancıların güdümüne soktular. Kredi faiz ile batırdılar. Bu gidişat, gidişat değil. Bu ülkenin yönünü bitmiş tükenmiş batı dünyasına çevirmeyin. O yöne çevirdiğiniz zaman kaptan köşkünde dindar biri olsa ne olur, sağcı yada solcu olsa ne olur. Kaptan köşkünde ezan okutsan ne olur, mehter marşı çaldırsan ne olur. Herkesi saadetin güzelliklerine davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim