İnegöl Belediyesince


İnegöl Belediyesince Yap-İşlet-Devret modeli ile ‘Cazibe Merkezi’ adı altında yaptırılması planlanan ve bu doğrultuda eski terminal, eski Pearşembe Pazaryeri, eski Cennet Aile Çay Bahçesi, eski Kamyoncular Garajı ve eski Tahıl halinin bulunduğu yaklaşık 70 dönümlük alan üzerinde, projeyi üstlenen Kırcalı A.Ş. firması tarafından yaptırılan, Marmara Bölgesi’nin en iddialı AVM yapılarının biri niteliğindeki İnegöl AVM  4 Haziran 2011 tarihinde hizmete açılacak.

Ziyaretçilerle açılış öncesi ilk buluşma olarak karar verilen 4 Haziran 2011 tarihine odaklanan proje ekibi, ilkini 9 Haziran 2010 günü gerçekleştirdikleri İnşaat Koordinasyon Toplantılarının sonuncusunu geçtiğimiz hafta yaptı.

Toplantılar, AVM inşaatında çalışan gruplar, proje müellifleri ve proje yöneticileri arasındaki koordinasyonu sağlamak iş verimliliğini arttırmak ve projeyi zamanında bitirmek amacı ile her çarşamba saat 14.00’te şantiye yönetim merkezinde yapıldı.

Proje Müdürü Yüksek İnşaat Mühendisi Özdemir Kargöz’ün başkanlığında teknik grup ve yüklenici temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen son toplantıda ise, işin süresi, kalitesi ve hem çalışanlar hem de ziyaretçiler açısından her türlü güvenlik detayı değerlendirildi.

 Projenin kiralama işlerini yürüten ve koordinasyon toplantılarına başından bu yana hiç ara vermeden katılan KDM Danışmanlık firmasının Genel Müdürü Murat İzci, “AVM 4 Haziran 2011 tarihinde hizmete girecek. 80 bin metrekare alanda 60 bin metrekare kapalı inşaat yapıldı. Hazırlık süreci sonrası 1 Ağustos 2010 tarihinde başlayan inşaat, 10 ay gibi çok kısa bir sürede tamamlandı. İnegöl AVM, Türkiye’de örneği çok az olan açık AVM türünün mükemmel bir eseri. 55 bin metrekarelik müthiş bir açık peyzaja sahip. İnegöl AVM açıldığında, lokasyonu, seçkin marka karması, kapalı otoparkı ve muhteşem meydanı ile bütün Bursa’nın cazibe merkezi olacak” diye konuştu.

Murat İzci, “Standart, çok katlı ve kapalı alışveriş merkezi konsepti yerine, bütün dünyada trend haline gelen, alışverişin yanı sıra her türlü kültürel ve sosyal aktivitenin etkin biçimde yapılmasına olanak sağlayan, açık konsepti ile sokak kavramını öne çıkartan farklı bir mimariye sahip olan İnegöl Alışveriş ve Yaşam Merkezi, ziyaretçileri ile ilk buluşmasına hazır. 4 Haziran 2011 Cumartesi günkü ilk buluşmada ziyaretçileri bol temiz hava, bol müzik, bol keyif ve Yetenek Sizsiniz yarışmasının birincisi Sefa Doğanay ile bol kahkaha bekliyor” dedi.

Editör: TE Bilişim