ASO Üyesi Ankaralı M

ASO Üyesi Ankaralı Mobilyacılar İnegöl Mobilya Sektörünü İnceledi


Ankaralı mobilyacılar İnegöl’e gelerek, ilçedeki mobilya sektörünü incelediler. Heyet Başkanı ASO Meclis Üyesi Zeynep Kürklü, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’yu ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, İnegöl mobilyasının başarısında İTSO’nun payının büyük olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nı (İTSO) ziyaret eden ASO Mobilya Komitesi üyeleri, İTSO Başkanı Metin Anıl’dan sektörle ilgili bilgiler aldılar ve ilçedeki bazı mobilya firmalarını ziyaret edip inceleme yaptılar. Ziyaret yapan heyette, ASO Meclis ve Mobilya Komitesi üyeleri Zeynep Kürklü ve Kadir Doğanlar, ASO Mobilya Komitesi Üyeleri Erol Ata, Fatih Erbaz Oktay Kaplan, Ali İhsan Türkseven, Metin Doğanlar, Meltem Coşkun Çetin’ yer aldı. ASO üyeleri ziyarette önce İTSO Meclis Başkanı Kenan Kender, İTSO Başkanı Metin Anıl, Yönetim Kurulu Üyesi ve İTSO’nun İnegöl Mobilya Tanıtım Grubu Temsilcisi İsmail Kösen, Bahadır Bayraktar ile İTSO Meclis Üyesi ve Mobilya Komitesi üyesi İrfan Aydınlı ile görüştüler.  Ardından da sektörde üretim yapan firmaları gezdiler ve sektör hakkında bilgi aldılar.

Yapılan ziyaretten memnun olduklarını söyleyen İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl’de mobilya sektörünün geçmişinin 100 yıl öncesine dayandığını belirtti. Mobilyanın İnegöl’ün lokomotif sektörü olduğunu vurgulayan Metin Anıl, sektörün gelişmesi için her türlü katkıyı yaptıklarını belirterek, “Bu kapsamda MODEF fuarlarını düzenleyen İFOR’un kuruluşunu yapıp, kuruluş sermayesini verdik. İnegöl Mobilya Tanıtım Grubu’nun kurarak gerekli maddi katkıyı yaptık. Mobilya İhtisas OSB’nin kuruluşuna öncülük ettik. Katkılarımız devam ediyor” diye konuştu. Metin Anıl, İnegöl mobilyasının sadece iç pazarda değil, dünya pazarlarında da tercih edildiğini belirtip, sektördeki firmaların kaliteli üretimlerinin, Ar-Ge ve pazarlamaya önem vermelerinin bu başarıda katkısının büyük olduğunu da kaydetti.

İTSO yönetimi olarak İnegöl’deki bütün sektörlerin başarısı için çaba harcadıklarına da dikkat çeken Metin Anıl, İnegöl Köftesi için ‘Coğrafi İşaret’ Belgesi aldıklarını ve ülke genelinde denetim başlattıklarını hatırlatarak, “İTSO üyelerinin yurt içi ve dışı pazarlarda daha etkin olması için ticari heyet gezileri düzenliyoruz. Bünyemizde bir AB uzmanı istihdam ediyoruz. Üyelerimize verdiğimiz hizmetleri mesai saatleri ilen sınırlandırmayıp, özellikle ihracatçı firmalarımızın taleplerini anında karşılıyoruz” diye konuştu.

İTSO’NUN SEKTÖRE KATKISI ÇOK BÜYÜK

ASO heyeti, İTSO ziyaretinin ardından İnegöl’deki bazı mobilya üreticilerinin tesislerini ve yan sanayi tesislerini ziyaret ettiler. İTSO Mobilya Komitesi üyeleri ile de toplantı yapan ASO üyeleri, yararlı bir ziyaret gerçekleştiğini belirttiler.

Ziyaret sonunda komite adına açıklama yapan ASO Meclis Üyesi ve Mobilya Komitesi Başkanı Zeynep Kürklü, “İnegöl Mobilyasının son yıllarda gösterdiği atak ilgimizi çekti” dedi. Zeynep Kürklü, yaptıkları incelemede, İnegöl’ün teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğini, sektörün Ar-Ge ve pazarlamaya büyük önem verdiğin tespit ettiklerini belirterek şöyle konuştu; “İnegöllüler mobilya sektörüne önem veriyorlar. İTSO sektöre çok büyük destekler vermiş. Yapılan fuarların ve ulusal çaplı reklamların arkasında hep İTSO’yu gördük. Mobilya İhtisas OSB’nin kurulması da dâhil İTSO’nun desteğini arkasına alan İnegöllü mobilyacılar büyük başarılara imza atıyorlar. Ayrıca İnegöl Belediyesi’nin de sektöre verdiği katkılar çok büyük. Kısacası İnegöl’de mobilya sektörüne ciddi bir odaklanma var, buda başarıyı getiriyor. Bizim için yararlı bir inceleme gezisi oldu. İnegöl’deki uygulamaların Ankara’da da yapılması için bir çalışma yapacağız.”

 

Editör: TE Bilişim