Tüm Sanayici ve İşad

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) İnegöl Şubesine iadeyi ziyarette bulunan Kaymakam Aziz İnci, İnegöl'ün yetişmiş insan gücü ihtiyacını, Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusuyla çözeceklerini belirtti.

Önceki gün saat 16.00'da gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan Kaymakam Aziz İnci, geldiği günden itibaren kamu kurum ve kuruluşlarının yanında sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret ettiğini belirterek, "TÜMSİAD, İnegöl'ün gelişmesine, sanayileşmesine, kalkınmasına çok büyük katkı koymuş olan işadamlarından oluşuyor. Ben kendilerine yürekten başarılar diliyorum. Hepimiz memleketimizin kalkınmasına, gelişmesine, ihracatına, dış ticaretine katkı sağlayan İnegöl'ün her anlamda gelişmesi, kalkınması ve refahının yükseltilmesi için çalışıyoruz. Atanmışların, seçilmişlerin ve tüm kurumların gayesi budur. Ben özellikle şunu da vurgulamak istiyorum. Bizim İnegöl olarak, Türkiye'nin dış ticaretinin istediğimiz rakamlara ulaştırılması, mesela Cumhuriyetin 100. yılında 500 milyar dolarlık bir hedefi yakalaması, bu hedefin içerisinde İnegöl'ün 3 milyar dolarlık bir dış ticaret rakamına ulaşması konusunda bütün sektörler, toplumun tüm kesimleri seferber olmalıydı diye düşünüyorum. Burada bizim görevimiz bu sektörlerin ihtiyaç duyduğu gerek sanayi gerekse tarım sektörünün ve diğer ticari sektörlerin ihtiyaç duyduğu elemanları yetiştirmek, kamu kurumlarını bu hedefleri yakalayacak şekilde kurumların çalışmalarını hızlandırmaktır. Bunun  için özellikle eğitim konusunda bizim çok önemli görevlerimiz var. Kaliteli iş gücü konusuna bir kez daha dikkat çekmek istiyorum. Özellikle İnegöl'de bu hedeflere varmak için tüm kesimlerin, herkesin desteğini ortaya koyması, ilçenin genel olarak seferber olması gerekiyor. Herkesin bu hedefe inanması adeta bu hedefe kilitlenmesi gerekiyor. Yani sadece işadamı, sanayici, meslek odaları değil, toplumun tüm kesimlerinin bu hedefe kilitlenmesi gerekiyor. Bu hedefe varmak için de özellikle çalışan insanlarımızın, gençlerimizi daha iyi eğitmesi gerekiyor. İlçemizde önemli ölçüde yetişmiş insan gücü açığı var. Yani iş arayan herkesin iş bulabileceği bir ortam var. Ama yetişmiş insan gücü açığımız var. Bunun içerisinde özellikle hizmet sektörü dediğimiz sektörde yetişmiş insan gücüne çok ihtiyacımız var. Daha kaliteli eleman yetiştirmeye ihtiyacımız var. Bu yüzden biz, Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunu çok önemsiyoruz. İnşallah yetişmiş eleman ihtiyacımızı biz orada çözeceğiz. Yani demek ki biz ilçemizde sadece sanayinin ihtiyaç duyduğu elemanları değil, diğer hizmet sektörlerinin ihtiyaç duyduğu elemanları yetiştirmek üzere bir organizasyon içerisinde olacağız" dedi.

TÜMSİAD'ın Türkiye’de 52 ve yurtdışında da 6 şubesi olduğunu ifade eden TÜMSİAD İnegöl Şubesi Başkan vekili Orhan Baykan ise, "Kaymakamımız Aziz İnci, şubemizi iadeyi ziyarette bulunmaktadır. Kendilerinin bu ziyareti, yönetim olarak bizleri onurlandırdı. Kendilerine bir kez daha yönetim olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz. TÜMSİAD, yaklaşık 12 bin üyesi ile Türk ekonomisine katkı sağlamak için hızla çalışmaktadır. Bilindiği üzere İnegöl'ümüz bir turizm şehridir, bir mobilya şehridir, bir köfte şehridir, bir sanayi şehridir. Dolayısıyla biz de İnegöl'ümüze ekonomik ve ticari anlamda katma değer kazandırabilmek için, TÜMSİAD İnegöl şubesi olarak hızla çalışıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'nin ihracat rakamları İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasında, Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı Mehmet Büyükekşi ve heyeti tarafından açıklanmıştı.  Türkiye ekonomisindeki fazla ithalattan kaynaklanan cari açık söz konusu iken, ilçemiz rakamlarına baktığımızda bunun tam tersi olan ithalata göre ihracatın fazla olduğunu görüyoruz. Bu İnegöl için çok önemli bir göstergedir. Buradan da anlaşıldığı gibi İnegöl'ümüzün Türkiye ekonomisine katkısı bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Bunun paralelin de yine geçtiğimiz günlerde İnegöl'ümüze gümrük müdürlüğünün açılması İnegöl’de ihracat yapan firmalarımıza büyük kolaylıklar sağlayacaktır. TÜMSİAD İnegöl şubesi olarak, geliştireceğimiz projelerle küçük ve orta ölçekli işletmeleri, devletimizin imkanlarıyla buluşturup, İnegöl ve ülke ekonomisine nasıl daha fazla katma değer katabilirizin hesabını yapmaktayız. Hedeflerimiz ve planlarımız bu ölçüde olacaktır. Çünkü, TÜMSİAD’ın kuruluş gaye ve hedefi küçük ve orta ölçekli işletmelerin önünü açmaktır. TÜMSİAD İnegöl Şubesi olarak bu hedef ve gayeye ulaşacağımıza inancımız tamdır" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim