Ziraat Odası Başkanı


Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik yaptığı açıklamada, sanayi kenti olduğu kadar bir tarım kenti de olan İnegöl’de ‘Tarım Meslek Lisesi’nin eksikliğinin yaşandığını, İnegöl’ün acil olarak bir Tarım Meslek Lisesi’ne ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Tarımın artık dünyada önemli duruma geldiğini, insanların beslenmesinden giyimlerine kadar önemli ihtiyaçlarının tarımdan sağlandığını vurgulayan Başkan Sezai Çelik, “Okullarımızda tarımla ilgili müfredat yok. Öğrencilerimize tarımla ilgili ders verilmiyor. Onun için biz bir tarım kuruluşu olarak diyoruz ki, İnegöl’de mutlaka bir Tarım Meslek Lisesi açılmalıdır. Seçim çalışmaları için Odamızı ziyaret eden siyasi parti temsilcilerinden ve Milletvekili adaylarından, İnegöl’de bir Tarım Meslek Lisesi açılması ile ilgili sözler aldık. Ülke olarak tarıma kesinlikle gereken önemi vermeliyiz. Çünkü, tarım geleceğin en önemli yatırım alanı olacak. Bu doğrultuda tarımla ilgili meslekler de geleceğin meslekleri olacak” dedi.

Şuanda Ziraat Mühendisliğinin de gayet cazip hale geldiğini, daha önceleri Ziraat Mühendislerinin iş bulamadığını, ancak şimdi Ziraat Odası olarak Ziraat Mühendisi bulma sıkıntısı çektiklerini ileri süren Sezai Çelik, bunun gibi Ziraat Teknisyenlerinin de yetersiz kaldığını, bunların yetiştirilmesine yeniden ağırlık verilmesi gerektiğini ifade etti.

Çelik, şuanda İnegöl Ziraat Odasında ikisi Danışman, birisi ise Satış Sorumlusu olmak üzere üç Ziraat Mühendisinin görev yaptığını kaydetti.

Tarımda sulamanın da günümüzde önemli bir noktaya geldiğine, küresel ısınmanın ve iklim değişikliklerinin bu önemi daha da artırdığına dikkat çeken Başkan Çelik, İnegöl’de şuanda su tutulmakta olan hem Babasultan hem de Boğazköy barajlarındaki sulama sistemlerinin biran önce yapılması  ve hizmete sunulması gerektiğini söyledi.

Ziraat Odası olarak çiftçilere yararlı olmak için sürekli çalıştıklarını, Cumartesi ve Pazar günleri bile Ziraat Odasını hizmete açık tuttuklarını bildiren Çelik, “Önemli bir hedefimiz var. İnegöl’de toprak, su ve yaprak analizlerinin yapılabileceği bir Laboratuar kurmak istiyoruz. Bölgemizdeki toprakların ve suların analiz edilerek, hangi toprağın, hangi suyun hangi ürünün yetiştirilmesine elverişli olduğunu tespit edilmesi gerekiyor. Aynı zamanda meyve ağaçlarındaki hastalıkların tespit edilip, gerekli önlemlerin alınması için yaprak testlerinin yapılması lazım. Kurmayı hedeflediğimiz laboratuar bunun için çok önemli. Yaklaşık 200 bin TL maliyeti var. Maliyeti karşılayacak kaynağı bulur bulmaz, laboratuarın kurulması için harekete geçeceğiz. Böyle bir güzel hizmeti çiftçilerimize sunmak en büyük emelimizdir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim