İnegöl’den Diy

İnegöl’den Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonu ile Umre’ye gidecek olan birinci turun ilk kafilesi, önceki akşam Fatih Camii önünde düzenlenen törenle kutsal topraklara  uğurlandı.

Önceki akşam saat 20.00'de düzenlenen tören de bir konuşma yapan İlçe Müftü Vekili Hasan Tanrıkulu, İlçe Müftülüğüne 2012 yılının ilk aylarında birinci turda gitmek üzere toplam 362 vatandaşın müracaat ettiğini belirterek, "Birinci turun gidiş tarihleri genelde 15-20 Şubat 2012 tarihleri arasındadır. Bizlere müracaat eden 362 kişiden, 167'si bugün itibariyle 4 otobüsle yola çıkacaklar. Yenişehir Hava Limanında Bursa'dan gelecek Umrecilerle beraber yola çıkacaklar. Geri kalan ikinci grupta ise 176 kişi var. Onları da 18 Şubat 2012 Cumartesi günü saat 20.00'de Fatih Camii önünden uğrulayacağız. Bu şekilde birinci turun tamamı gitmiş olacak. 2 bölüm halinde 362 kişi Umreye göndermiş olacağız”  dedi.

Bu yılki Umre rakamları, geçen yıllarla karşılaştırıldığında, Umrecilerin sayısında  çok ciddi artışlar görüldüğünü vurgulayan Hasan Tanrıkulu, “Bunlar sadece Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonu ile gidenler. Bir de özel şirketlerle gidenler var. Daha önce de öğrenci, öğretmen ve veli turunda 15 kişi Umreye gitti. Bize, bu sene Umreye gitmek için toplam 485 kişi kayıt yaptırdı. Bunlardan 362 kişiyi önümüzdeki Cumartesi günü itibariyle Umreye göndermiş olacağız. Gerisi Mart ayının başında 2. tur olarak gidecekler. Bu Umre turları, Ramazan ayına kadar devam edecek. Tabi, bir de özel Ramazan turu var” diye konuştu.

2. tur Umre kayıtlarının bittiğini,  3, 4 ve 5. tur Umre kayıtlarının devam ettiğini kaydeden Tanrıkulu, “Gitmek isteyen vatandaşlarımıza bu şekilde duyuruyoruz. Çok ciddi bir rağbet var. İnegöl halkına bu ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu sevindirici bir gelişmedir. İnegöl'ümüzün geldiği bu nokta için, Müftülük olarak teşekkür ediyoruz. Bu Beytullah aşkı, Muhammed aşkı, Ravza’ya duyulan özlemin İnegöllü kardeşlerimize yansımasıdır. Bundan biz mutluluk duyuyoruz. İnegöl'ün bu maneviyatından dolayı, dine olan ilgisi bizi sevindiriyor. Allah gidenlerin niyetlerini kabul etsin. Gitmeyi düşünüp de gidemeyen kardeşlerimize de gitme imkanı ve fırsatı versin" diye konuştu.

Konuşmanın ardından yapılan dua ile 167 kişi Umre için kutsal topraklara uğurlandı.

Editör: TE Bilişim