Üniversitelerde 20



Üniversitelerde 2010-2011 akademik yılının başlaması dolayısıyla Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek, yeni akademik yılın başarılı olmasını diledi.
İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Ertürk ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yahya Işık ile bir araya gelen Başkan Aktaş, yeni akademik yılın tüm akademisyenlere ve üniversite öğrencilerine hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, İMYO ve İşletme Fakültesi ile alakalı bilgiler aldı.
Ziyarette konuşan Başkan Aktaş, “Yeni akademik yılın başlaması dolayısıyla Meslek Yüksekokulumuzu ziyarete geldik. Yüksekokulumuzun yeni başladığı eğitim öğretim içerisindeki karşılaşılabilecek sorunlar, belediye olarak verebileceğimiz destekler, yüksek okulumuzun 10 ayrı bölümü ve yaklaşık 1600 öğrencisi ile yıl içerisinde yapacağı etkinlikler noktasında Okul Müdürümüzün bize bir dizi sunumları oldu. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Üniversiteler bir şehrin olmazsa olmazıdır. Yüksek okulumuzun yanında bir süre önce İşletme Fakültesine kavuşmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Şurası bir gerçek ki üniversiteler sadece bir şehrin ekonomisine değil, o şehrin sosyal ve kültürel hayatına, yeni beyinlerin,  yeni düşüncelerin ortaya çıkarılmasına  katkı yapan önemli bir araçtır. Bu manada da İnegöl Meslek Yüksekokulunun her geçen gün gelişen  etkinliğini gözlemliyoruz. Meslek Yüksekokulumuzda özellikle Çocuk Gelişimi ve Mobilya Bölümlerinin çok tercih edildiğini öğrendik. Yüksek okul ziyaretinde İnegöl İşletme Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Halis Ertük hocamızı da beraberinde ziyaret ediyoruz. Kendilerinden İşletme Fakültesinin gelişimi hakkında bilgiler aldık. Bu yıla yetişmedi ancak, 2011-2012 yılında İnegöl İşletme Fakültesi eğitim-öğretim yılına başlayacak. Ben bu gayretli çalışmalardan dolayı hem Meslek Yüksekokulu müdürümüzü hem de İnegöl İşletme Fakültesi Dekanımızı kutluyor, yeni akademik yılın hocalarımız nezdinde tüm üniversite camiasına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren, İnegöl İşletme Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Halis Ertürk ise, “İnegöl’de İşletme Fakültesi için düğmeye basıldı. Ama bu fakülte İktisadi ve İdari Bilimler programına bağlı olarak değil, İnegöl’ün ihtiyacı olan işletmeye yönelik bölümlerden öğrenci mezun edecek, İnegöl’e İşletme dalında kalite ve insan gücü sağlayacak. 8 Kasım 2010 tarihinden itibaren da tadilat ve bina onarımına giriyoruz. İhalesine çıkıyoruz. Herhalde önümüzdeki sene 110 öğrenci alarak İşletme Fakültesinde eğitim öğretime başlayacağız. Bu sene başlayamamamızın sebebi, öğretim üyesi kadroları oluşmadığı için öğrenci alamadık. Ama bu yıl başından sonra kadrolara yetkili kişiler atanacak ve sonuçta İnegöl’de İşletme Fakültesi dört dörtlük bir şekilde eğitim öğretime başlayacaktır” diye konuştu.
Konuşmasına, Başkan Aktaş’ın ziyaretinden dolayı son derece mutlu olduklarını ifade ederek başlayan İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yahya Işık ise, “Burada sayın Başkanımızla Yüksekokulumuzun gelişme durumu konusunda değerlendirmelerde bulunduk. Hocamız ve Başkanımızla beraber Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesindeki iki eğitim kurumunun geleceğine yönelik neler yapılabilir, sıkıntılarımız nelerdir bunları masaya yatırdık. El birliği ile oluşabilecek sıkıntıları aşarak, daha kaliteli, daha nitelikli ve İnegöl sanayisinin ihtiyacı olan elemanları yetiştirmenin çabası içindeyiz. 10 bölüm ve 1600 civarındaki öğrenci sayımıza ek kontenjanla 100 öğrenci daha ilave olmuştur. Bu şekilde eğitim öğretimimize başarılı şekilde devam edeceğiz. Ben, Belediye Başkanımızın bu ziyaretinden dolayı büyük memnuniyet duyduğumu ifade ediyor, kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Aktaş, her iki kurumun müdürüne çiçek vererek, okul binalarında  birlikte incelemelerde bulundular.

Editör: TE Bilişim