İnegöl’ün Orta

İnegöl’ün Ortak Malı Kent Müzesinin Kuruluşunun 2. Yıldönümü Nedeniyle Düzenlendi
“Mazideki İnegöl” Sergisi Yarın Açılacak
İnegöl Kent Müzesinde incelemeler yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklama da, müzenin ilçeler arasında bir ilk olduğunu ve birçok müzeye örnek teşkil ettiğini belirtti.
Önceki akşam saat 17.00'de Kent Müzesinde yapılan çalışmaları Belediye Meclis Üyesi ve Kent Müzesi Koordinatörü Nedim Bayram ile birlikte inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Kent Müzesinin 10 Ocak 2009 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımı ile hizmete açıldığını ifade ederek, "Kent Müzesi çalışmalarının ilk adımı 4 Haziran 2005 tarihinde atıldı. Müzemiz ilçeler arasında bir ilktir. Bir çok müzeye örnek teşkil etmektedir. 2. yılına giren İnegöl Kent Müzesi, İnegöl halkının ortak eseridir. Müzemiz yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak yeri olmuştur. Müzemiz kentimizin kültür, sanat ve tarih merkezi olmuştur” dedi.
Kent Müzesinin kuruluşunun 2. yılı dolayısıyla bir etkinlik düzenlediklerini belirten Aktaş,  “1930 – 1940’lı yıllara ait İnegöl fotoğrafları, ressam Selma Akar tarafından, yağlı boya çalışması ile renklendirildi. Sanatçının, 13 adet İnegöl fotoğrafı ve 13 adet de şahsi çalışmasından oluşan eserler, 'Mazideki İnegöl' ismi ile sergi haline getirildi. Sergimizin açılışı, 11 Ocak 2011 Salı günü (Yarın) saat 15.00’de gerçekleştirilecektir. 'Mazideki İnegöl' resim sergisi 30 Ocak 2011 tarihine kadar açık kalacaktır. İnegöl Kent Müzesi 2. yıl etkinliği dolayısıyla, sergi açılışının yanında müzemizde eğitim gören Altın Nesil Okulunun Gönüllü Müzecilerine de sertifikalarını vereceğiz. Etkinlik dolayısıyla müzemizde bazı değişiklikler de yaptık. Çeyiz odası ve İnegöl odası yenilendi. Sepetçi dükkanı tekrar düzenleniyor. Vatandaşlarımızın 2010 yılı içerisinde bağışlamış ve şu ana kadar sergilenmemiş eserleri de sergilenmeye başlanacak. Etkinlik gününde ayrıca, katılımcılara eski ve günümüz fotoğraflarından oluşturulan 2011 duvar takvimi de dağıtılacaktır. Müzede ayrıca İnegöl köy mutfağı canlandırılması yapılacak. Kent Müzemizin 2. yıldönümü dolayısıyla düzenlediğimiz 'Mazideki İnegöl' resim sergisine tüm ilçe halkımızı davet ediyorum. Kent Müzemizin kuruluşunun 2. yıldönümü kentimize hayırlı olsun" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim