AK Parti Bursa Mille

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, dün AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, İl Genel Meclisi Başkanvekili Murat Gültekin, İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Akif Kılıç, bazı ilçe yöneticileri ve İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile  birlikte İnegöl Mesleki Eğitim Merkezini (Çıraklık Eğitim Merkezi) ziyaret etti.
Ziyaret sırasında  Milletvekili Hüseyin Şahin’e kurumla ilgili bilgiler veren Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Yılmaz,  iş piyasasında insanlara belirli bir işi yapmak veya bir mesleği yerine getirmek için gerekli olan bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazandırmayı amaçladıklarını belirterek,  mesleki ve teknik eğitimin, bireyler, işletmeler ve toplumlar açısından çok yönlü işleve sahip olduğunu  söyledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, çıraklık eğitimin önemine vurgu yaparak, örgün mesleki ve teknik eğitim dışında, meslek öğrenmenin en önemli yolunun, yaygın eğitim içinde yer alan çıraklık  eğitimi olduğunu, çırak öğrenci sayısının   artırılması gerektiğini, bu eğitimler sonucunda işsizliğin azalacağını, işletmelerin istediği kalifiyeli eleman açığının da karşılanacağını kaydetti.
Milletvekili Hüseyin Şahin’de, “Nitelikli insan gücü ihtiyacının karşılanması, dışa açılma ve uluslararası rekabet gücünü artırma çabası içinde olan Türk ekonomisi için, mesleki ve teknik eğitim hayati önem taşımaktadır. Sosyo-ekonomik gelişmenin en önemli itici gücünü, verimlilik artışının en önemli unsurunu, toplumların ve iş gücünün eğitim düzeyi oluşturmaktadır'' dedi. Şahin, Hükümet olarak, Mesleki Eğitime çok fazla önem verdiklerini,  Mesleki Eğitim oranını % 70’lere çıkarma hedefleri olduğunu da sözlerine ekledi. 
Konuşmalarını ardından Merkez Müdürü Ercan Yılmaz, Motor, Mobilya, Elektrik, Berber,Yemekhane ve Bilgisayar Atölyelerini gezdirdiği Milletvekili Şahin ve beraberindeki heyete, çalışmalar hakkında bilgeler verdi.
Milletvekili Şahin ve beraberindekiler, kurslara katılacak olan 900 kursiyerin bulunduğu yeren giderek,  kursiyerlere tokalaştılar. Yapı Müteahhitleri, Şantiye Şefleri Ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkındaki Yönetmelik  gereği, inşaat ve tesisat işçilerinin yetki belgesi almaları  için kurs açılacağını bildiren Ercan Yılmaz,  bu kursa yaklaşık  900 kişini müracaat ettiğini, 280 kişinin bugün 40 saatlik eğitimlerinin başlayacağını söyledi.

 

Editör: TE Bilişim