CHP İnegöl İlçe Başk

CHP İnegöl İlçe Başkanı Erol Kazanç, eğitimdeki yeni düzenleme 4+4+4 sistemine İnegöl deki sivil toplum örgütlerin bazılarından destek amaçlı açıklamalar yapıldığını belirterek,  “Gerekçe olarak da mesleki eğitiminin önünün açılacağı yutturmacasına sığınıyorlar. Sormak istiyorum, bugün mesleki eğitim için yeni eğitim sistemini destekleyenler, Mehmet Yıldız’ın yaptırmaya uğraştığı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunun, dört yıldan beri bir çivi dahi çakılmadan kalmasını hiç gündeme getirmediler. O zaman mesleki eğitim onlar için önemli değil miydi de, bugün önemli oldu?” diye sordu.

Bugün yeni düzenlemeyi savunmaya kalkanların çok  acele ettiklerini,  teklifi hazırlayanların bile teklifi beğenmeyip, yanlış yaptıklarını söylediklerini ileri süren Erol Kazanç, “Hatta bunların içinde Başbakanın eşi Emine Erdoğan bile, ‘Kız çocukları bu teklifle olumsuz etkilenir’ diyerek, teklifteki yanlışlığı dile getirdiği halde, bizdeki çok bilmişler teklifi methetme yarışına girdiler. Eğer sivil toplum örgütleri partizanca davranıp,  ‘kendi yandaşlarımı destekleyeceğim’ gibi bir duruma düşerse, işte o zaman bu ülke çıkmaza girer. Herkesin desteklediği bir siyasi parti vardır ama yandaşlar, destekledikleri partinin her yaptığına ‘iyi ve doğru yapıyor’ derse, desteklemiş olduğunuz parti kendisinin hep doğru yaptığını zanneder ki, sizler desteklediğiniz partiye işte o zaman en büyük kötülüğü yapmış olursunuz. Böyle davranmayı, sivil toplum kuruluşları bırakmalı yeri geldiğinde acımasızca eleştirebilmeli ki, yöneticiler doğruyu görebilsinler” dedi.

Bazılarının hararetle sahiplendiği teklifin, TBMM Milli Eğitim Komisyonundaki görüşmelerde yaşanan  gerginlikler yüzünden Alt Komisyona havale edildiğini bildiren Kazanç,  “Alt Komisyon daha çalışmaya başlamadan AK Parti gurubu, kendi içinde değerlendirme yapıp, teklifte revizyona gitme kararı aldı. Nereden bakarsanız bakın, doğru tekdir ama  insanları yanıltmamak kaydıyla” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim