-AK Parti Bursa İl B

-AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Başbakan Erdoğan’ın Yeni Oluşturulacak Büyükşehirlerle İlgili Açıklamasının Bursa ve İnegöl’le İlgili Olmadığını Bildirdi-

“Nüfusları 750 bin olan 11 İl Büyükşehir olacak”

12 Haziran'da yapılacak genel seçimler kapsamında siyasi partiler seçim çalışmalarına hız kazandırırken, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın dün, AK Parti Bursa Milletvekilleri Sedat Kızılcıklı ve Hayrettin Çakmak,  Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, il ve ilçe yöneticileri ile birlikte, İnegöl Vergi Dairesini, Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) ve Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (SMMMO) İnegöl Temsilciliğini ziyaret etti.

AK Partili ekip ilk olarak İnegöl Vergi Dairesine giderek daire çalışanlarına hayırlı işler diledikten sonra Vergi Dairesi Müdürü Yalçın Ertaş'ı makamında ziyaret etti. Vergi Dairesi Müdürü Yalçın Ertaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AK Partili heyete başarılar diledi.

BURSA VE İNEGÖL’LE HİÇ İLGİSİ YOK

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahramanmaraş'ta düzenlenen mitingdeki "Seçimden sonra nüfusu 750 binin üzerinde olan illerin Büyükşehir olması için kanun tasarısı hazırladık. Şu anda 11 il bu hakkı kazandı" şeklindeki konuşmasını hatırlatarak,  konunun Bursa ve İnegöl ile hiç bir ilgisi olmadığını ileri sürdü.

Seçim döneminde her mitingde liderlerin çeşitli değerlendirmeler yaptığını kaydeden Yalçın, "Başbakanımızın da Kahramanmaraş'ta yaptığı açıklama basına da yansıdığı kadarıyla 11 ilin Büyükşehire dönüştürülmesi ile ilgili bir açıklamadır. Bursa ve İnegöl'le hiç bir ilgisi yok. Dolayısıyla bunu kendi sınırları içerisinde değerlendirmek gerekir. Yani, yeni bir Büyükşehir ilan edilecek. Normal bir Belediye, Büyükşehir olacak. Büyükşehir olması için İl nüfusunun 750 bine ulaşması gerekiyor.  Bunun için bazı ilçelerin söz konusu illere bağlanması gerekiyor. Bu açıklamanın Bursa ile uzaktan yakından ilgisi yok" dedi.

MÜKELLEFLER YAPILANDIRMA İLE FAİZ YÜKÜNDEN KURTULDULAR

Başkan Yalçın, "İlk olarak sanayicilerimizi ziyaret ettik. Daha sonra çeşitli açılışlar yaptık. Vergi dairemizi ziyaret ediyoruz. Özellikle vergi dairesi şu anda çok önemli bir faaliyet içerisindeler. Kamu alacaklarının taksitlendirilmesi ile ilgili çıkan bir yasa var. Bunun uygulaması şu anda devam ediyor. Bize gelen bilgilere göre büyük bir talep var. Ekonomik krizde sıkıntıya giren bazı işyerlerimiz vergi borçlarını aksatan işverenlerimiz şu anda büyük bir imkanı kullanıyorlar. Büyük bir faiz yükünden kurtuldular. Hem de çok uzun bir vadede borçlarını yapılandırıyorlar. Ziyaret ettiğimiz sanayicilere kriz öncesi istihdam düzeyine ulaşıp ulaşmadıklarını soruyorum. Hepsi ekonomik krizden önceki rakamlara ulaşıp hatta geçtiklerini söylüyorlar. Türkiye yükselen bir ekonomiyi şu anda yaşıyor. Özellikle AB ülkelerinin 2015 yılında toparlanacağının varsayıldığı bir ortamda Türkiye'de böyle bir hızlı büyüme temposunun yakalanmış olmasını, toplumunda memnuniyetle karşıladığını gözlemledim. Bu büyümenin vergi gelirlerine de yansıması olacaktır. Türkiye kendi dengeleri içerisinde yoluna devam ediyor. Artık uzun vadeli planlar ve vizyonlar ortaya koymaya başladık" dedi.

AK Parti heyeti, Vergi Dairesinin ardından sırasıyla  Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) İnegöl Temsilciliğini de ziyaret ederek, bir müddet sohbet ettiler.

Editör: TE Bilişim