Geçmişten bugüne

Geçmişten bugüne “Osmanlı Zarafeti Giyim ve El Sanatları Sergisi”  İnegöl AVM’de açıldı.

İnegöl Halk Eğitim Merkezi’nde öğretmen ve kursiyerler tarafından  üretilen Osmanlı kıyafetleri ve el sanatlarının sergilendiği serginin, İnegöl AVM’deki  5M Migros’un önünde düzenlenen açılış törenine Kaymakam Aziz İnci ve eşi Sevil İnci, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, İnegöl Belediye Başkan Yardımcıları, Turgay Yel, Yusuf Şen, Sabri Günaydın ve Gülhan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, bazı Oda ve Dernek Başkanları, müdürler, öğretmenler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan İnegöl Hem Müdürü Burhanettin Özdemir, “Öncelikle İnegöl’de kentlilik bilinci oluşmasında önemli yere sahip, İnegöl AVM’nin kazandırılmasında çok büyük emekleri olan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve İşadamı Sayın Alaaddin Kırcalı’ya huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Halk Eğitim Merkezimiz Öğretmen ve kursiyerleri tarafından üretilen, Osmanlıda kullanılan değişik motiflerden  yararlanılarak günümüze modernize edilerek hazırlanan elbiseleri, ‘Geçmişten Bugüne Osmanlı Zarafeti Giyim ve El Sanatları Sergisi adı altında İnegöllülerin beğenisine sunduk. Aynı zamanda El sanatları standımızda, keçe ve koza nakışları, el örgüleri ve perspektif çalışması ürünlerini de sergiliyoruz. Aynı zamanda bu ürünlerin kursları için ve diğer bütün kurslarımız için ön talep toplama çalışmamızda devam ediyor. Burada aynı zamanda kayıtlarımız da devam ediyor. 20 Şubat’a kadar sergimiz İnegöllülerin izlenimine açık kalacak. Bizlere bu serginin açılmasında ve yerinin verilmesinde ve AVM çatısı altında devam eden 4 kurs yerinin verilmesinde emeği geçen başta Nuray Kırcalı’ya, AVM Genel Müdürü Ömer Hamurcu’ya, Ürkiye Çetin’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından  Kaymakam Aziz İnci’nin eşi Sevil İnci’nin kurdeleyi kesmesiyle Osmanlı Zarafeti Giyim ve El Sanatları Sergisi  izlenime açılarak, halkın beğenisine sunuldu.

Editör: TE Bilişim