Millet Partisi (MP)


Millet Partisi (MP) Bursa Milletvekili adayı Temel Kaya, siyasetin, insan ve toplumun ihtiyaçlarını karşılama, problemlerini çözme ve mutluluğunu sağlama amacına yönelik bir kurumsal organizasyon olduğunu belirterek,  “Yeniden Milli Mücadele hareketi, Türk Milletini varlık ve gelecek davasının meşru ve demokratik yollarla savunulmasını, insan ve toplum ihtiyaçlarının tatmini ve mutluluğun yakalanması ülkülerinin hayata geçirilmesini, Türk Milletinin, uyandırılması, kendine getirilmesi, millet iradesinin meşru ve demokratik yollarla iktidara taşınması gereğini öngörür. Demokrasilerde bunun karşılığı siyasal partilerdir” dedi.

Ülkede, hakim durumdaki gayri milli siyasetin insafa gelmesi bugüne kadar söz konusu olmadığına ve bundan sonra da beklenemeyeceğine göre, yapılması zaruri şeyin, bu gayrı milli siyasetin egemenliğinin, milli iradeyle ortadan kaldırılması olduğuna işaret eden Temel Kaya,  “İkinci aşamada ise çoğunluğu teşkil     eden milli iradenin demokratik ve meşru metotlarla egemen konuma gelmesini sağlamak şarttır. Bu, Türk toplumunun ve Türk insanının kurtuluşunun ön şartıdır. Şu halde milli siyaset ortaya koyacak, bir milli siyasi hareketle toplumu organize edip, yücelişe taşıyacak, milli partiye ihtiyaç vardır” diye konuştu. 

Şuanda bozuk satıhta dolgu malzemesi olarak, parti bile denemeyecek partilere bir tutam Müslümanlık, bir tutam milliyetçilik, serpiştirilerek ve seçmenin kafasına ‘aman oyum boşa gitmesin’ anlayışı kazınarak, birtakım servislerin çabalarıyla adeta ‘ölümü göstererek, hastalığa razı ettirmek’  istendiğine vurgu yapan Milletvekili adayı Kaya, “Toplum zamanla bunun aksi yönünde bir eğilim ortaya koyar mı? Küçük gibi görünen ama ideal hedefleri ve idealist kadroları olan, ülke hayrına daha güzel hizmetler ortaya koyacak partiye döner mi? Tabii ki de karar halkın, takdir Allah’ındır. Umarız halk sonunda rüştünü ispatlar ve dürüst, haklı, samimi, vatansever, millet menfaatlerinin savunucusu bir partiyi onaylar.  İşte bu ideallere sahip parti, eskinin ıslahatçı demokrasi, şimdiki Millet partisi ve bu davaya gönül veren Muhteşem Türkiye sevdalılarıdır”  dedi.

Editör: TE Bilişim