Psiko-Tiyatro Derneğ

Psiko-Tiyatro Derneği tarafından düzenlenen 'Van için Bir kalem' kampanyası start aldı. İstanbul Şehir Üniversitesi Öğrencilerinin kampanyalarına destek olmak için 'Van İçin Bir Kalem' kampanyası başlatan Psiko-Tiyatro Derneği, İnegöl halkını kampanyaya destek olmaya davet etti.

Geçtiğimiz Cuma akşamı saat 18.00'de dernek merkezinde düzenlenen toplantı ile kampanya start aldı.

Psiko-Tiyatro Derneği yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Psiko-Tiyatro Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Sarı, "Bu Kampanya, İstanbul Şehir Üniversitesi’nden birkaç öğrencinin kendi aralarında başlatmış olduğu bir kampanyadır. Bu öğrenciler Van’da bir aileye prefabrik ev yaptırmak için bir araya gelmiş ve bazı çalışmalar yapmışlar. Sömestr tatilinde Van’a giderken elimiz boş gitmeyelim diyerek, kendi aralarında bir Kalem Kampanyası düzenlemişler. Van’a gittiklerinde bunları okullarda dağıtmışlar. Türkiye’nin her yerinden deprem bölgesine yardımlar gönderilmeye çalışılıyor. Fakat biz, çocukların duygusal ihtiyaçlarını, sevinçlerini hesaba katamadık. Bir kalem, bir silgi, bir kutu boya kalemi, çocuklar için inanılmaz bir mutluluk kaynağı olabiliyor. Bu açıdan olaya bakınca bu Kampanyayı çok önemsedik. Bu öğrenciler ile irtibata geçtik ve kampanyalarına destek olmak istediğimizi belirttik. Daha sonra hemen Dernek binamızda toplandık ve düşüncelerimizi yönetim kurulu ile paylaştık, onlar da kampanyaya çok sıcak baktılar" dedi.

Psiko-Tiyatro Derneği olarak İnegöl’de bu kampanyayı başlattıklarını kaydeden Sarı,  "Özellikle Okullar ve Özel Dershaneler hemen katkıda bulunmak istediklerini belirttiler ve kendi bünyelerinde çalışmaları başlattılar. İnegöl halkı bu tür durumlarda gerçekten hassasiyetini gösteriyor ve ciddi anlamda katkıda bulunuyor. Şimdiden tüm İnegöl halkına teşekkür ediyoruz. Bütün vatandaşlarımızı kampanyamıza destek vermeye çağırıyoruz. Kampanyamıza destek vermek isteyen vatandaşlarımız bizimle irtibata geçebilirler. Vatandaşlarımız, özellikle İlköğretim öğrencileri için kalem, silgi, kalem açacağı, boya kalemleri ve benzeri küçük kırtasiye malzemeleri ile katkıda bulunabilirler. Kampanyamız iki hafta boyunca devam edecektir" diye konuştu.

Katkıda bulunmak isteyen vatandaşları, Burhaniye mahallesi Paşabey sokak numara 1 adresindeki dernek binasına beklediklerini ifade eden Sarı, "Derneğimiz hafta içi 19.00-23.00 saatleri arasında, hafta sonu 12.00-23.00 saatleri arasında açıktır. Henüz iki aylık bir geçmişi olan Psiko-Tiyatro Derneği olarak böyle bir kampanyaya katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Psiko-Tiyatro Derneği olarak, Sosyal Sorumluluk Projelerine tüm içtenliğimizle katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu Kampanya İnegöl’deki 'Engellerime Ok Atıyorum Projesi'nden sonraki ikinci Sosyal Sorumluluk Projemiz olacak. İlerleyen zamanlarda değişik projelerle İnegöl’de faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Başta bu kampanyayı başlatan İstanbul Şehir Üniversitesi Öğrencilerinden Elif Bestenigar Mert, Hilal Arıtürk, Nevin Yenigün ve Sultan Işık’a, İstanbul Derya Öncü Koleji Öğretmenlerinden Saliha Nisa Kaçaran’a ve İHH görevlisi Zeynep Demirel olmak üzere kampanyamıza destek veren okullarımıza, dershanelerimize ve İnegöl halkına şimdiden çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim