-Salih Berber, Beled

-Salih Berber, Belediye Başkanının Mektup Dağıtarak Verdiği Sözleri Yerine Getirmediğini, Alanyurt Afetevleri Sakinlerinin Sorunlarının Çözülmediğini İleri Sürdü-

“Verilen sözler sadece yazıda kalmış”

Mahalle toplantılarını sürdüren Saadet Partisi (SP) İnegöl İlçe yetkilileri, önceki akşam Alanyurt Fatih mahallesi sakinlerini mahalle kahvesinde ziyaret ettiler.   İlçe SP İnegöl İlçe Başkanı Bahri Urgun, İl Genel Meclis Üyesi Fahrettin Bayraktar, Belediye Meclis Üyesi Ayhan Baygın, Siyasi İşler Başkanı Ali Karaca, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve mahalle sorumluları Emin Yıldız ve Fatih Aytemur ile İl Mahalli İdareler Başkanı Salih Berber’den oluşan SP Heyeti,  ziyaret esnasında mahalle sakinlerinin sıkıntılarını dinledikten sonra Afet Konutlarının bulunduğu bölgeye geçti.

Mahalle sakinleri, SP’li heyetin bölgedeki incelemeleri sırasında genel olarak evlerin ön kısımlarındaki çamurdan, sokaklardaki elektrik direklerinde aydınlatma lambasının bulunmamasından, kanalizasyon giderlerinin bahçelere akıtılmasından ve bunun gibi bir çok sorunlarla mücadele ettiklerini söylediler.

Evlerinden okula gitmek için çıkan öğrencilerin daha okullarına varmadan ayaklarının çamur içinde kaldığını söyleyen bir mahalle sakini, “Bazen burada ayaklarımıza naylon takarak gidiyoruz. Bazen de naylon ve lastik ayakkabı veya çizmeler giyiyoruz, çamurlu alanları geçtikten sonra temiz ayakkabılarımızı giyiyoruz. Elektrik direklerinin çoğunun lambası yok. Geceleri sokakta yürümek mümkün olmuyor” dedi.

Vatandaşların sıkıntılarını dinleyen heyette bulunan SP İl Mahalli İdareler Başkanı Salih Berber, “Bölgenin ıslahı ve hizmet için Belediyeye şikayette bulunan vatandaşlarımıza cevaben her kapıya bir mektup bırakılmış. Belediye Başkanı adına gelen mektupta İnegöl’ün her mahallesinin değerinin belediye için aynı olduğu söylenmiş. Hatta ‘İnegöl’ümüzün her yeri nasıl hizmet alıyorsa afet konutları da aynı hizmetten yararlanacaktır’ denilmiş. Yine mektupta sıkıntıların en kısa zamanda çözüleceğine yönelik ifadeler yer almış. Mektubun tarihine bakıyoruz 15 Haziran 2010. Gördüğümüz kadarıyla mektupla vaat edilenler yapılmamış, yazılanlar sadece sözde kalmış. Verilen sözlerin tutulmasını, buradaki vatandaşların sorunlarının acilen çözülmesini istiyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim