Belediye Başkan Yard


Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, 2010 yılı İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü çalışmalarını değerlendirdi. Yusuf Şen, İnegöl’de yaşayan  insanların ihtiyaçları noktasında bir çok alanda hizmet veren İnegöl Belediyesinin, itfaiyecilik alanında da ciddi şekilde hizmet verdiğini ifade etti.

İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin 2010 yılı içerisinde 835 yangına müdahale ettiğini bildiren Şen,

“Bu yangın ihbarlarının 103’ü bina yangını, 36’sı fabrika ve atölye yangını, 41’i motorlu araç yangını, 24’ü odun ve kömür deposu, 3’ü orman ve fidanlık yangını, 505’i anız ve ot yangını, 123’ü diğer yangınlardan meydana gelmiştir” dedi. 

Yangınların 78’inin elektrik kontağı, 5’inin LPG ve doğalgaz, 25’inin ocak, soba ve kalorifer kazanı, 93’ünün baca tutuşması, 19’unun sigara ve kibrit, 1’inin patlayıcı madde, 4’ünün sabotaj, 610’unun ise diğer sebeplerden dolayı başladığını kaydeden Şen, bu yangınların 739’unun başlangıç esnasında  söndürüldüğünü, 70’inin kısmen ve 26‘sının da tamamen yandığını, tamamen yananların büyük çoğunluğunun, ahşap ve kerpiç evler olduğunu, bu yangınlardaki tahmini zararın 1 milyon 463 bin TL’yi bulduğunu söyledi.

Yangınlara müdahalenin dışında İnegöl itfaiye teşkilatının1802 adet de çeşitli kamu görevlerinde bulunduğuna işaret eden Yusuf Şen,  “2010 yılı içerisinde 40 trafik kazasına, 198 su baskınına, 20 içme suyu dağıtımına, 144 su nakline, 5 insan kurtarma, 58 Havyan kurtarma 5 İntihar girişimine müdahale edilmiş, bunun yanı sıra  567 cenaze nakli,  31 kapı açma ve 419 yol yıkama sulama çalışması gerçekleştirilmiştir İtfaiye teşkilatımız sadece müdahaleler konusunda değil, halkımızın ve öğrencilerimizin bilgilendirilmesi konusunda da eğitim çalışmaları vermektedir. Kamu kurumlarına yönelik eğitim ve tatbikat sayısı 12’dir. Bu eğitimlerde 956 kamu çalışanı eğitim ve tatbikatlardan geçirilmiştir. Okullara yönelik eğitim ve tatbikat çalışmaları ise 61’dir. 6 bin 935 öğrencimiz, teorik ve pratik eğitimden faydalandırılmıştır” diye konuştu.

LÜTFEN ASILSIZ İHBAR YAPMAYALIM

Vatandaşlardan, Alo 110 İhbar Hattını gereksiz yere meşgul etmemelerini ve asılsız ihbarda bulunmamalarını isteyen Başkan Yardımcısı Şen, “Halkımızın güvenini kazanan İtfaiye teşkilatına, her türlü konuda destek olan kişi ve kurumlara, ayrıca çıkan her türlü olayda canı pahasına müdahalede bulunan vefakâr İtfaiye Müdürü ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Şoförler Odası tarafından başlatılan ‘Arama Kurtarma Aracı Kampanyası’na destek veren herkese ve kampanyayı gerçekleştiren oda yönetimimize de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim