İnegöl'den piknik için gittikleri İznik gölünde boğulan Mahmut Surani'nin ağabeyinin de 1 yıl önce geçirdiği kazada hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

 Alınan bilgiye göre; İnegöl'de oturan Suriye uyruklu Surani ailesi, piknik yapıp, suya girmek için İznik gölüne gitti. 

Sıcaktan bunalan Mahmut Surani (36) ve çocukları Ahmet Surani (12), Muhammet Surani (12) ile yeğeni Abdullah Surani (16) serinlemek için göle girdi. 

Suda yüzen 4 kişi, bir süre sonra gözden kayboldu. Jandarma ekiplerince başlatılan çevredekilerin de desteklediği çalışmalarla kısa sürede Ahmet Surani ve kardeşi Muhammet Surani'ye ulaşıldı. 

Suya giren ve kaybolan 4 kişiden Mahmut Surani (36) ve yeğeni Abdullah Surani'nin (16) jandarma ekiplerince yürütülen ve AFAD ekipleri ile dalgıç polislerin de katıldığı arama çalışmalarında cansız bedenlerine ulaşıldı. 

İznik gölünde boğulan Mahmut Surani ve yeğeni, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Mahmut Surani, 1 yıl önce kazada hayatını kaybeden ağabeyi Ammar Surani'nin yanına gömüldü. 


Kaza geçtiğimiz 15 Haziran’da Ertuğrulgazi Mahallesi Hamzabey Caddesi Kozluca Kavşağı'nda meydana geldi. Hakan Ö. (32), yönetimindeki kamyonet, kavşakta Suriye uyruklu Ammar Surani yönetimindeki 16 MN 151 plakalı motosikletle çarpıştı. Kazada, ağır yaralanan Surani 14 gün sonra hayatını kaybetti.

Editör: TE Bilişim