SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞACAK

Gerçekleştirilen görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Mehmet Taş, Efkan Ala´nın, Ahıskalı vatandaşların sorunları ile ilgili çalışmaların başladığını ifade ettiğini belirtti. Taş, “MER-PA´nın açılışına katılan İçişleri eski Bakanımız sayın Efkan Ala ve Çalışma Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu´nun benimle görüşeceği bana iletildi. Açılış öncesi Efkan Ala ile bir görüşme gerçekleştirdim. Sayın Ala iki ay önce Ankara´da yaptığımız görüşmede dile getirdiğimiz sorunlarla ilgili çalışmalara başlandığını, başta beş yılını doldurup, gerek gün eksikliğinden kaynaklanan gerek tapu ve sigorta şartı öne sürülerek bekletilen vatandaşlıklarla ilgili çalışmaların tamamlandığını, imza aşamasına geldiğini, Ahıskalı vatandaşlarımızın rahat olmalarını, tüm sorunların takipçisi olacağını bildirdi. Ayrıca genel vatandaşlık sorununun çözümü içinde çalışmaların devam ettiğini, fakat gerek vatandaşlık gerek diğer sorunlarla ilgili çalışmaların biranda bitmeyeceğini, Ahıskalı vatandaşların sabırlı olmaları ve tüm sorunların çözüme kavuşacağını ifade etti” dedi.

VATAN HAİNİ GİBİ MUAMELE EDİLDİ

Yaptığı açıklamalardan dolayı vatan haini gibi muamele gördüğünü ifade eden Taş, “Geçtiğimiz hafta yaptığım basın açıklamasında, ben yalnızca halkımızın söylemlerini, kırgınlıklarını dile getirdim. Benim ne ülkemize ne de herhangi kurum ve kuruluşa zarar verecek bir insan olmadığımı bilmenizi isterim. Fakat öyle bir duruma getirildim ki, adeta vatan haini durumuna getirildim. Başta ülke genelinde bazı hemşerilerim olmak üzere ağır eleştirilere maruz bırakıldım. Ben ve yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarım bugüne kadar yalnızca halkımızın sorunlarının çözümü için çalışmalar yaptık. Hiçbir şekilde şahsi işimiz olmadı. Beş senedir yaptığımız çalışmalar neticesinde derneğimizin geldiği konum ortadadır. Gerek halkımızın birlik ve beraberliğini sağlamak için gerek kültürümüzü tanıtmak, gençlerimizi bir arada tutmak için gerekse eskiden gelen Ahıskalılar ve yeni gelen Ahıskalıların birbiriyle kaynaşmaları için yaptığımız çalışmalar bellidir. Böyle olmasına rağmen aldığımız ağır eleştiriler beni oldukça yormuştur” diye konuştu.

MÜSAADEMİ İSTEYECEĞİM

Dernek başkanlığı görevini bırakabileceğini belirten Mehmet Taş, “Hafta sonu yönetim kurulundaki arkadaşlarımla bir toplantı yapacağım. Devamında halkımızla geniş kapsamlı bir toplantı yapacağım ve müsaademi isteyeceğim. Benim başta halkım ve camiam olmak üzere hiç kimseye zarar verecek bir durumda olmadım, olmamda. Bu vesileyle hemşerilerimizin tüm sorunlarını kısa sürede çözülmesi dileğiyle” şeklinde konuştu. YAVUZ YILMAZ

Editör: TE Bilişim