Oylat Boğazı Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin girişimi ve Bursa Tarım A.Ş.’nin destekleriyle Türkiye’de pilot bölge olarak belirlenen İnegöl’de, Polka ismi verilen Ahududunun üretimine başlanıyor. Bu üretimle beraber yurtdışından ithal edilen ahududun önü kesilecek ve yerli üretime geçilecek.

Hilmiye Mahallesine gelen Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkezi Araştırma Enstitüsü Müdürü Yılmaz Boz ve Bursa Tarım A.Ş. Genel Müdürü Fethullah Bingül, ekimi yapılacak tarım arazilerinde inceleme yaptılar. Oylat Boğazı Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nurcan Yılmaz, “Ahududun anavatanı olacağız” dedi.

50 DÖNÜMDE ÜRETİM

Konuyla alakalı açıklama yapan Oylat Boğazı Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nurcan Yılmaz, “Geçtiğimiz yıl 5 çiftçi olarak Polka bitkisini ektik. Deneme yaptık. Güzel verim aldık. Yeni yapılan projeyle 15 çiftçimiz daha ekim yapacak. 50 dönümlük alanda üretim yapacağız. 7 veren adı verilen Polka ismindeki Ahududu. Pilot bölge Bursa belirlendi. 4’te 3’ü Hilmiye mahallemizde ekildi. Bosna’ya gittik, incelemelerde bulunduk. Ahududu ithalatının önüne geçeceğiz” dedi.

AHUDUDUNUN VATANI İNEGÖL OLACAK

Polka bitkisinin Mayıs ayında ekiminin yapılacağını aktaran Yılmaz, “Temmuz ayı sonunda hasada başlayacağız ve Aralık ayına kadar hasat yapacağız. Fiyatı da oldukça iyi, kilosu 12 TL’ye satılıyor. İnşallah üretim yaparak ithalatın önüne geçeceğiz. Ahududun vatanı İnegöl olacak” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim