Orhaniye mahallesi K


Orhaniye mahallesi Kozluca Yolu yerleşim bölgesinde 2009-2010 eğitim öğretim yılında, prefabrik okul binasında eğitim öğretime başlamasına rağmen, yapılan çeşitli etkinlikler ve alınan ödüllerle İnegöl’ün parlayan yıldızı durumuna gelen Akşemsettin İlköğretim Okulunun Müdürü Fikret Kılıç, okulun bazı öğretmenleriyle birlikte  gazetemizi ziyaret ederek, dağıtımını yaptıkları Yıldırım Ajans tarafından dizayn edilen ve Yıldırım ofset tesislerinde  basımı gerçekleştirilen  'Akşemsettin Bilim ve Kültür Dergi'si için teşekkürlerini bildirdi.

Gerçekleştirilen ziyarette, Okul Müdürü Fikret Kılıç, Müdür Yardımcısı Bilal Çelik, Okul Aile Birliği Başkanı Yıldız Cabir, okulun öğretmenlerinden Rabia Çelik, İlknur Günaylı, Ayhan Ögcem, Yasin Polat, Emine Beki, Hatice Kadıoğlu ve Gülşah İncebay'dan oluşan ekibi, Yıldırım Gazetesi Baskı İşleri Sorumlusu İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Kızıl, Editör Salih Bakıcı ve Grafiker Erdem Karaoğlu karşıladı.

Yıldırım Ajans tarafından dizayn edilen ve Yıldırım  ofset tesislerinde profesyonel bir şekilde basımı yapılan 'Akşemsettin Bilim ve Kültür Dergi'sini tanıtan Akşemsettin İlköğretim Okulu Müdürü Fikret Kılıç, derginin çıkarılmasında destek veren İnegöl Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım adına, Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Kızıl'a teşekkür etti.

Müdür Kılıç, "Biz yeni bir okuluz. Yeni okulla beraber yeni projelerin, üretimin ve eğitim tabanlı çözümlerin yeni sesi olarak, eğitimde İnegöl'de bir yer edinmek istiyoruz. Bunun içinde sistemli bir şekilde çalışıyoruz. Çalışmalarımızdan bazıları, ‘Kuş Evi Projesi’, ‘Mektup Kardeşliği’, ‘Öğrenci Davranışlarını Olumlu Değiştirme Programı’, ‘Ücretsiz Kurslar’, ‘Her Veliye Seminer’, ‘Tüm Sınıflara Projeksiyon ve İnternet’, ‘Okulda Daha Güvenliyim’, ‘Bilişimi Biliyorum’, ‘Okulda Bilgisayar Kullanıyorum’, Öğretmenimle Beraber Kitap Okuyorum’, projelerini hayata geçirdik" dedi.

Hayatta öğrendikleri, okulda uyguladıkları, öğrencilerle paylaştıklarını vatandaşlarla paylaşmak ve yazının da eğitimin bir parçası olduğunu düşünerek, Akşemsettin Bilim ve Kültür Dergisinin birinci sayısını çıkardıklarını ifade eden Müdür Kılıç, "Bu dergide bilim, edebiyat, teknoloji, genel kültür, spor, eğlence ile ilgili görseller, bilgilendirici ve eğitici yazılar bulunmaktadır. Bölgemiz açısından kaynak niteliğindedir. Dikkatli okunduğunda okuyan herkesin faydalanabileceği seviyede bir dergidir. Bu vesile ile bu derginin çıkarılmasında emeği geçen okulumuzun tüm öğrencilerine ve öğretmenlerine de ayrıca teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Kızıl ise, Akşemsettin İlköğretim Okulu Müdürünü, Müdür Yardımcısını, öğretmenlerini, öğrencilerini ve Okul Aile Birliği yöneticilerini, her şeyiyle gayet mükemmel olan, yararlı bir kaynak niteliğindeki 'Akşemsettin Bilim ve Kültür Dergi'sini hazırladıkları için tebrik etti.

Editör: TE Bilişim