Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’de bir grup arkadaşın kendi aralarında başlattığı ve 21 ayda yaklaşık 300 aileye ve öğrenciye 400 bin liralık nakdi, 300 bin liralık ayni yardımda bulunan Kafkas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticilerini Bursa’ya davet ederek bizzat tebrik etti. Organizasyonun kendisini çok etkilediğini söyleyen Aktaş, “Yardımlaşma noktasında kısa sürede büyük işlere imza attınız. Duyduğumda inanılmaz sevindim. Bana göre tüm derneklerin örnek alması gereken bir proje” diye konuştu.

Yaklaşık 1 hafta önce İnegöl ziyaretinde Kafkas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin fakir aile ve öğrencilere, ciddi anlamda yardımda bulunduğunu öğrenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’daki tarihi belediye sarayında dernek Başkanı Osman Şentürk ve yönetim kurulu üyelerini konuk etti.

Oldukça samimi bir havada gerçekleşen görüşmede, Dernek Başkanı Osman Şentürk kendilerini davet eden Başkan Aktaş’a teşekkür ederek, “Yaklaşık 15 kişilik bir arkadaş grubumuz var. 2018 yılında bir dost meclisinde yardımlaşma üzerine muhabbet ederken, bir arkadaşımız kendi aramızda her ay 50-100 TL toplayarak 1-2 öğrenciye burs vermemizi önerdi. O an tüm arkadaşlar bu fikre sıcak bakınca çalışmayı başlattık. Duyan bu yardım hareketine destek olmaya başladı. Kısa sürede gönüllü yardım veren kişi sayısı 250’yi buldu. Bizde hemen resmileşerek derneğimizi kurduk” dedi.

Kurulmalarının ardından kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen derneğin ciddi anlamda yardımlar yaptığını anlatan Başkan Şentürk, “Bu yıl 61 öğrenciye 200-300 TL arasında burs veriyoruz. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 40 öğrencimize burs vermiştik. Bunun yanı sıra 200’e yakın maddi durumu kötü olan ailelere, nakdi yardımlarda bulunduk. Yardım yaptığımız kişiler arasında, hasta ve cezaevinde yatan kişilerde var. Bugüne kadar 400 bin TL’ye yakın nakdi yardım yaptık. Bunun yanı sıra onlarca aileye mobilya ve beyaz eşya desteği verdik. Yine üyelerimiz adına Afrika’da su kuyusu açtırdık. Ayrıca üyelerimizden gelen talep üzerine Gürcistan, Azerbaycan ve Afrika ülkelerinde kurban kesimi yaptık. Mobilya, beyaz eşya ve yurt dışı organizasyonlarını da eklediğimizde yaptığımız yardımların toplamı 700 bin TL’ye ulaşıyor” diye konuştu.

İnegöl ve Bursa genelinde binlerce dernek olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, özellikle fakir aile ve çocuklarına yönelik yapılan çalışmalara farklı gözle baktığını ifade etti. Kendisinin İnegöl Belediye Başkanlığı döneminden bu yana üzerinde en çok hassas durduğu konuların başında bunun geldiğini anlatan Başkan Aktaş, “Belediye kanalıyla yüzlerce öğrencimize her ay burs verdik. Umuteli Derneğimizi kurduk. Yine bireysel anlamda yardım talebinde bulunan ve tespit ettiğimiz yüzlerce insana ulaşmaya çalıştık. Sizin yaptığınız bu faaliyet gerçekten takdiri hak ediyor. Duyduğumda bu organizasyonu yapanları ağırlamak istedim. Umarım bu tür organizasyonlar tüm genele yayılır. Kafkas camiasının milliyetçilik yapmadan hemen hemen her kesime bu yardımları ulaştırması, kardeşliğimizi arttırmak adına gerçekten gurur verici” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kafkas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Şentürk derneğin yaptığı yardım faaliyet raporunu içeren dosyayı Başkan Aktaş’a takdim etti.

Editör: TE Bilişim