AKTAŞ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İNEGÖL MÜDÜRÜ OLDU

Başkan Alinur Aktaş’ın, İnegöl’ün Bursa Büyükşehir sınırları içerisine dahil edilmesinden rahatsızlık duymaya başladığını iddia eden  SP İlçe Başkanı Ertan Süçtü, “Büyükşehir Yasasının neticelerinden dert yanıyor. Gelirlerin azaldığını, giderlerin arttığını, bunun da belediyenin her ay zarar etmesine neden olduğunu söylüyor. Kendileri şu konuşmayı yerel seçimlerden önce yapsa idi, emin olun ‘bu kişi Saadet Partisi Belediye Başkan adayıdır’ derlerdi. Dediğimiz gibi biz söyleyince yanlış oluyormuş, ama kendileri ifade edince bu doğru bir tespit oluyormuş. Yine de malumun ilanı olan bu itiraflara katılıyoruz” diye konuştu.

SİYASİ MANTIĞA SIĞMAYAN AÇIKLAMALAR

Aktaş’ın, hükümetinin veya kendisinin beceriksizliğini, böyle bir durumda bile karşı tarafa çamur atarak ört bas etmesini de hayretle karşıladıklarını vurgulayan Ertan Sütçü, “Kendi zannınca varsayımlardan yola çıkarak, ‘o olsaydı şöyle olurdu, şu olsaydı böyle olurdu’ gibi siyasi mantığa sığmayan açıklamalarda bulunmuştur. Öncelikle belirtmek isteriz ki, kendisinin bugün söylediği şeyleri, biz zaten seçim dönemi boyunca haykırmıştık. Yine de sayın Başkanın bir Milli Görüşçü Belediye Başkanının neler yapabileceğini tahmin etmesine gerek yoktur. Geçmiş bunun örnekleriyle doludur. İktidarda olmamamıza rağmen, bu ülkeye Belediyeciliği Milli Görüş göstermiştir. Ve şimdi de bizden başka kimsenin o mirası sahiplenme hakkı yoktur” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR YASASIYLA DURUMU MÜDÜRDEN  FARKLI OLMAMIŞTIR

Sütçü, “Eğer ki sayın Başkan karşılaştığı durumlardan bu şekilde dert yanacak, icraat yapamayacaksa, o zaman makamının ismi de ‘Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl İdare Müdürü’ olması daha uygun olacaktır. Zaten Büyükşehir yasasıyla birlikte durumu müdürden  farklı olmamıştır” dedi.

DUALAR MÜŞTEREKTİR

Aktaş’ın, diğer adaylar Fidan ve Berber’in seçimi kazanmadıkları için yatıp kalkıp dua etmesini istediğine bir kez daha vurgu yapan Başkan Ertan Sütçü,  “Kendisine buradan sesleniyoruz, dualarımız müşterektir. Biz de kendisinin kaldıramayacağı, dert yandığı bu yükten bir an önce kurtulması için dua ediyoruz. Kendisini de, yatıp kalkıp aynı duayı yapmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim