Dün saat 13.00 sıral

Dün saat 13.00 sıralarında Mahmudiye mahallesi Gözde sokakta meydana gelen olayda, bilinmeyen bir sebepten dolayı yanmaya başlayan park halindeki özel otomobil kullanılmaz hale gelirken, otomobilin LPG’li olması çevrede korku yarattı.

Mahmudiye mahallesi Gözde sokak ile Ahmet Türkel Çevre Yolu arasındaki boş araziye yapılmış olan sundurmanın atılda park halinde bulunan, Mahmut Çolak’a ait 16 Y 9786 plakalı özel otomobil, sundurmadaki kartonların bilinmeyen bir nedenle yanmaya başlamasıyla birlikte kısa sürede alevlendi.

Mahalle sakinleri tarafından olay yerine çağırılan İnegöl Belediyesi İtfaiye Ekipleri iki itfaiye aracıyla yangına müdahale etti. LPG’li olduğu öğrenilen otomobili söndürebilmek için İtfaiye Ekipleri köpük, kuru kimyevi yangın söndürücü madde ve su kullandılar. İtfaiye Ekipleri sundurmaya da sıçrayan alevleri yoğun çabalar sonucu çevredeki ağaçlara ulaşmadan söndürmeyi başardı. Yangın sonrası 16 Y 9786 plakalı özel otomobil kullanılmaz hale geldi.

Özel otomobilin sahibi Mahmut Çolak, otomobilini en son önceki akşam sundurmaya park ettiğini ve yangına sebebiyet verecek hiç bir arızası bulunmadığını ifade ederken, mahalle sakinler yangını başlatan kartonların çevrede oynayan çocuklar tarafından yakıldığını ileri sürdüler. 

Olay yerinde bulunan Emniyet ekipleri meraklı kalabalığı patlama tehlikesi bulunan araçtan uzak tutmaya çalışırken, olayla ilgili tahkikat başlatıldığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim