Yüz yüze eğitim sürecinde yapılan tüm ders ve etkinliklerin dijital platformlara taşınmasının ardından Altın Nesil Okulları, yalnızca akademik çalışmaları değil, öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlayan sosyal etkinlikleri de uzaktan yapmayı sürdürüyor.

Akademik dersler ve beceri derslerinin tamamlanmasının ardından Türkçe öğretmenleri ve sınıf arkadaşları ile akşamları bir araya gelen ortaokul öğrencileri hem o aya ait kitabı birlikte okuyor hem de okuduklarını ve çıkarımlarını paylaşarak kitapla ilgili sohbet ediyor.

Öğrencilerin kitaplara farklı bakış açıları geliştirme, farklı insanlarla iletişim kurabilme ve topluluk karşısında düşüncelerini dile getirebilme becerilerinin gelişimine katkı sağlamak; eleştirel bakış açısını tanımak ve uzaktan eğitimi daha keyifli hale getirmek amaçlarıyla sürdürülen kitap okuma etkinliklerine zaman zaman öğrencileri velilerinin de katılması dikkat çekiyor. Okuma etkinliklerini daha anlamlı kılmak için zaman zaman, okunan kitabın yazarı da etkinliğe davet edilerek öğrencilerin kitapla ilgili sorularının cevap bulmasına katkı sağlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Altın Nesil Okulları 7.sınıf öğrencilerinin okudukları çocuk romanının yazarı olan Aytül Akal ile bu kapsamda bir söyleşi gerçekleştirildi. Öğrenciler okudukları kitap ile ilgili sorularını yazarına iletirken, Aytül Akal’ın yazı yazma ile ilgili tavsiyelerini de dikkatle dinlediler.

Yürütülen akademik sosyal çalışmalarla yüz yüze eğitimde olduğu gibi kaliteli bir eğitim ortamını öğrencileri ile buluşturan Altın Nesil Okullarında benzer etkinliklerin bundan sonraki süreçte de devam edeceği bilgisi paylaşıldı. İlkokul/Ortaokul Müdürü Serdar Acar söyleşi sonrasında, “Öğrencilerimizin okuldan uzak oldukları süreçte kaliteli zaman geçirmelerine destek oldukları için tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Özellikle LGS ve YKS’de okumanın, okuduklarını anlamının öneminin çokça arttığı dönemde öğrencilerimizin kitapla buluşmasını ve anlamlı okumalar yapmasını önemsiyoruz. İlkokul, ortaokul ve lisede devam eden okuma saatlerinin farklı etkinlik ve misafirlerle daha anlamlı hale gelmesi adına planlamalarımız devam edecektir. Bugün öğrencilerimizle bir araya gelerek onlarda güzel anılar bırakan Yazar Aytül Akal’a da gıyabında teşekkür ediyorum” sözleri ile etkinliğin değerlendirmesini yaptı ve öğrencilerine benzer çalışmaların devam edeceği müjdesini verdi.

Editör: TE Bilişim