Epilepsi hastalığına

Epilepsi hastalığına bağlı olup genellikle infantil spazmlar, zihinsel bozukluk ve hipsarit mi olarak bilinen EEG anormalliğine bağlı hastalık olan West hastası 9 yaşındaki Elifnur, İnegöl Devlet Hastanesindeki tedavisinin yeterli olmaması nedeniyle Ambulans Helikopter ile İstanbul’a sevk edildi.
İnegöl’de ikamet eden Aslan ailesinin iki çocuğundan birisi olan, bedensel ve zihinsel engelli 9 yaşındaki Elifnur Aslan, epilepsi sendromuna bağlı West hastalığı ile mücadele veriyor. Çocukları ilk doğum günlerinden önce, genellikle 4 ile 7. aylar arasında etkileyen, ani, istem dışı kas kontraksiyonları veya değişen yoğunluklarda spazmlarla neden olan West hastalığından dolayı tedavi gören zihinsel ve bedensel engelli Elifnur, İnegöl Devlet Hastanesindeki 10 günlük tedavinin ardından taburcu edildi. Bir gün sonra yeniden fenalaşarak ailesi tarafından yeniden Devlet Hastanesine getirilen Elifnur’un, buradaki tedavilere cevap vermemesi üzerine, daha kapsamlı bir hastaneye sevkine karar verildi. Daha önce yine hasta nakilleri için İnegöl Şehir Stadyumuna iniş yapan 112 Ambulans Helikopter, bu kez Elifnur için geldi.
Tedavi gördüğü İnegöl Devlet Hastanesinden alınıp, 112 Acil Servis Ambulansı ile Şehir Stadyumuna getirilen Elifnur Aslan, burada 112 Ambulans Helikoptere bindirilerek İstanbul Bağcılar Araştırma Hastanesine sevk edildi. Ambulans helikopterde görevli sağlık ekipleri, hasta ile ilgili gerekli bilgileri aldıktan sonra, helikopter 35 dakikalık yolculuk için havalandı.

 

Editör: TE Bilişim