Asfalt sezonu, Süleymaniye Mahallesi Tuğra ve Pembegül sokaklarda yapılan çalışmalarla tamamlandı.

116 MAHALLESİYLE HER KÖŞEDE BİR ÇALIŞMA VAR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün beraberindeki bazı belediye meclisi üyeleri ile birlikte Süleymaniye Mahallesi Tuğra ve Pembegül sokaklarda yapılan asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemelerin ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bu gün yöneticilerimizle beraber asfalt çalışmalarını yerinde inceledik. İnegöl büyüyor ve gelişiyor. 91 kırsal mahallesi, 4 belde mahallesi ve toplamda 116 mahallesiyle her köşede bir çalışma var. Bu yıl asfalt çalışmaları yoğun bir şekilde oldu. Özellikle kırsal mahalleler arası ulaşım yollarında, yine Kemalpaşa, Hamidiye, Mahmudiye ve en son Alanyurt Yeni Mahallede çok yoğun bir çalışma hayata geçirmiştik. Bu bölgede de alt yapı çalışmaları UEDAŞ, İNGAZ, Telekom ve BUSKİ tarafından yeni bitirildi. Tuğra Sokak ve Pembegül Sokak civarında menfez çalışmaları da belediyemizin destekleri ile devam ediyor. Süleymaniye Mahallesi bölgesindeki sakinler toplanıp gelmişlerdi. Hatta bir miktar gecikmede oldu ama gecikme diğer altyapı kuruluşlarından kaynaklanmıştı. Nihayetinde o zaman kendilerine de Ekim ayı sonunda tamamlayacağımızı ifade etmiştim. Bugün Kasım´ın 2´si ve burada çalışmaları birkaç gün içerisinde toparlıyoruz” dedi.

İNEGÖL HIZLA GELİŞİYOR

Asfalt çalışması kapsamında 400 ton PMT serildiğini ve 650 ton civarında da asfalt uygulaması yapılmakta olduğunu ifade eden Aktaş, “Temiz ve pırıl pırıl bir mekan ortaya çıkacak inşallah. İnegöl´ün hızlı gelişmesine paralel olarak bütün gücümüzü kullanarak bu çalışmaları hayata geçiriyoruz. Birde bu yıl başlattığımız bir çalışma var. Artık alt yapının bitmediği yerlerde soğuk asfalt uygulaması yapıyoruz. Alt yapının bittiği yerlerde sadece sıcak asfalt uygulaması yapıyoruz. Şuan burada alt yapısı da tamamlandığı için sıcak asfalt uygulanıyor. Örneğin sanayi sitesinde de daha önce esnaf ve sanayicilerle yaptığımız toplantı gereği orada soğuk asfalt uygulaması yapmıştık. İnşallah 20177 ve 2018´te BUSKİ´nin yaptığı çalışmalara paralel olarak oradaki soğuk asfaltı sıcak asfalta dönüştürmüş olacağız. Burada yapılan çalışma da mahallemize ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

ASFALT SEZONU BİTTİ

Asfalt sezonunda sona gelindiğini ancak son dakikaya kadar devam edeceklerini de ifade eden Aktaş, “Artık asfalt mevsiminden hızla uzaklaşıyoruz, soğuk mevsime doğru gidiyoruz. Ama buna rağmen tabir yerindeyse son dakikaya kadar bu çalışmalar devam edecek” ifadelerini kullandı. HAYDAR KARA

Editör: TE Bilişim