İnegöl’ün en büyük projelerinden biri olan alt tapı çalışmaları 6 koldan hızlı bir şekilde ilerliyor. Mesudiye, Mahmudiye, Hamidiye ve Kemalpaşa Mahallesi’nin bir bölümünü içine alan çalışmalarda boru döşeme çalışmaları tamamlandı. Bir süredir test çalışmalarının yapıldığı bölgeler, eksiklerin giderilmesinin ardından asfaltlama programına alındı. Bozuk yollar ve tozdan dolayı büyük sıkıntıların yaşandığı bölgede asfalt yama çalışmalarına hız verildi.

İnegöl’ün en büyük yatırımlarından birine imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi ilk etap alt yapı çalışmalarında sona yaklaştı. İlçede tüm eleştirileri göze alarak şehrin altını üstüne getiren belediye yönetimi, 6 bölgede eş zamanlı kazı işlemlerini başlatmış ve hızlı bir şekilde boru döşeme çalışmasına imza atmıştı.

Kazılan yolların hemen asfaltlanması yerine geçici olarak doldurulması eleştirilere neden olmuş, vatandaşlar İnegöl Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni telefon yağmuruna tutmuştu.

Teknik olarak hemen asfaltlama yapamayan ekipler, yumuşak zemine sahip olan bölgeleri sürekli dolgu malzemesiyle beslemiş ardından ise hatları teste tabi tutmuştu. Testlerin başarıyla tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi ekipleri 3 koldan asfalt yama çalışmalarına başladı.

Alt yapı çalışmalarının başladığı ilk bölge olan Mesudiye Mahallesi’nde önce ana arterleri kapatan ekipler, ardından ara sokaklarda asfalt yama çalışmalarına başladı.

Merkezde ise Anafartalar Caddesinde Fatih Camii önünden Ertuğrulgazi Caddesi istikametine doğru sağ şeritte yama işlemleri tamamlanırken, yine bu caddenin sol şeridi ile Ortaköy yolu sokakta ki çalışmalar sürüyor.

Yine Hamiye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Suyolu Caddesi, Fatih Camii-İsaören Kavşağı arasında ki bölge, Edebali Caddesi ve Kurtuluş sokak asfalt yama programına alındı. Hamidiye Mahallesi ile Kemalpaşa Mahallesinin kesiştiği ana aks olan park Caddesi ile Ahmet Türkel Çevre Yolu da yine asfalt yama ile kapatılacak.

Trafiğin yoğun olduğu Mahmudiye Mahallesi Kasımefendi Caddesi de son rötuşların tamamlanmasının ardından hemen asfaltlanacak bölgeler arasında yer alıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden edinilen bilgilere göre asfalt yama işlemlerinde öncelik şehrin işlek caddelerinde başlatıldı. Ana arterlerin tamamlanmasının ardından ise ara sokaklara girilecek. Ana arterlerin ise Kurban bayramına kadar yetiştirilmesinin hedeflendiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim