İnegöl’ün orman köyl

İnegöl’ün orman köylerinden olup nüfusu günden güne azalmakta olan Bahariye köyünün gelişmesi, güzelleşmesi doğrultusunda, geçtiğimiz  Eylül ayında kurularak faaliyetlerine hızlı bir şekilde başlayan Bahariye Köyü Güzelleştirme ve Kalkınma Derneğinin yöneticileri, önceki gün Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret ettiler.

Bahariye Köyü Muhtarı Murat Bayrak, Dernek Başkanı Sabri Bayrak ve yönetim kurulu üyesi Selahattin Tanrıkulu’nun da bulunduğu ziyarette konuşan derneğin fahri başkanı Zekai Durgut, “Köyümüzle ilgili dernek kurduk. Yaptığımız faaliyetleri, projeleri İnegöl’ün ileri gelenleriyle paylaşmak istiyoruz. İçme suyu projemiz var. İçme suyu şebeke boruları, depoların tadilatı ve yenilenmesi. Ayrıca köyümüze mesire alanı oluşturmak istiyoruz. Taşımalı sistemden dolayı kullanılmayan okul ve lojmanın bakım ve onarımı, parke taşlarının döşenmesi, köy meydanının çevre düzenlemesi, ayrıca mezarlıkların bakımı ve çevre düzenlemesi. Bunlarla ilgili çalışma yapmak için büyüklerimizin fikir ve önerilerinin yanında desteklerini almak istiyoruz” dedi.

Bahariye köyünün bu yaptığı oluşum ve projelerle diğer köylere örnek olacağını düşündüğünü konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Avrupa’nın bir çok yerinde insanlar yaşamlarını köylerde devam ettirirken, ticaret ve sosyal yaşamlarını şehirlerde gerçekleştiriyorlar. Ülkemizde ise seksenlerden sonra köyden kente göçler yaşandı. Bu da köylerimizin daha da güçsüzleşmesine sebep oldu. Ancak son yıllardaki ekonomik değişim ve dönüşüm ile görüyoruz ki, insanlar daha rahat ortamlarda, daha temiz havada ve tabiî ki daha sakin ortamlarda yaşamak istiyorlar.  Bir çok köyümüzde bununla alakalı çalışmalar yapılmaya başlandı. Bahariye köyümüz de bu köylerden bir tanesi. Arkadaşlarımızın köyde yapmak istediklerini dinledik. Özellikle şahsım ve Belediye olarak yardımcı olacağımız bir konu varsa destek vermeye hazırız”  dedi.

İl Genel Meclisinin ve İl Özel İdaresinin köylerin en önemli desteklerinden olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, devletin köylere yaptıklarının yanında o köyde yaşayanları bir araya getirerek, köy adına bir şeyler yapabilmenin, bu insanları diri tutabilmenin, köy için en önemli sermaye ve zenginlik olduğunu kaydetti.

Kurulan derneğin hayırlı uğurlu olmasını dileyen Aktaş,  dernek yöneticilerine ise, yaptıkları ve yapacakları faaliyetlerde başarılar temenni etti.

Editör: TE Bilişim