BAKKOP’un 14 Ş

BAKKOP’un 14 Şubesini Hizmete Açacak


Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, 26 Mayıs 2011 Perşembe günü (bu gün) BAKKOP'un 14 şubesinin açılışını yapacak.

İnegöl’deki bakkal esnafları arasında birlik ve beraberliği sağlamak, toplu alımlar yapıp, bakkal esnaflarının marketlerle rekabet gücünü yakalamak amacıyla kurularak, Türkiye genelinde birçok İl ve İlçeye örnek olan, incelemek üzere birçok bölgeden gelen heyetlerin akınına uğrayan Bakkallar Kooperatifi (BAKKOP) tarafından ‘Organize Perakendecilik’ adı altında başlatılan uygulama ile 14 Şubenin açılışını Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün yapacak.

İnegöl genelindeki bakkallarla fiyat birlikteliği, yani İnegöl’ün her yerinde aynı fiyattan ürünlerin satılmasını sağlamak amacıyla BAKKOP isimli şubeleşme çalışmaları kapsamında, İnegöl genelinde 14 şubeye ulaştırlarını kaydeden BAKKOP Başkanı Hakan İnkaya, 26 Mayıs 2011 Perşembe günü (bugün) saat 15.30'da Park caddesi üzeri Saat Kulesi mevkiindeki BAKKOP şubesinde düzenlenen törende, temsili olarak 14 şubenin açılışının Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün tarafından yapılacağını bildirdi.

Uygulamanın ne kadar franchising’e benzer yanlarının olduğu düşünülse de, marka isminin ücretli olarak verilmediğini, amaçlarının İnegöl’de faaliyette bulunan bakkallarda, ürünlerde tek fiyat uygulamak olduğunu, bu yüzden de ‘Organize Perakendecilik’ adı altında bir uygulamayı hayata geçirdiklerini kaydeden İnkaya, BAKKOP’a bağlantıları olan veya olmayan bakkallarla fiyat birlikteliği sağlamak için düğmeye bastıklarını belirterek, “Müşterinin aklındaki farklı farklı fiyat hissini ortadan kaldırmak istiyoruz. Bakkal ucuza satıyor, bunun kendi farkında değil, müşterisi hiç farkında değil. Büyük alışveriş merkezlerin yüzde 25’lerde kar marjı vardır. Bunların sadece işletme giderleri yüzde 18 bandına oturmuş durumdadır. Bir bakkalın işletme maliyeti daha ucuzdur. Dolayısıyla bakkal bir çok ürünü ucuza satıyor. Lakin pazarlama teknikleri, mekanlarının tam teşhiri olmadığı için halk bunu tam olarak algılayamıyor. Bakkal alışverişi sadece ve sadece çay, şekerden ibaret değildir. Özellikle bu ürün gruplarında dip fiyatlar verilir. Bazı ürünler yüzde 40 karla satılabilir. Bizim bakkalın mantığında bu yoktur. Mal bakkala gelir, ortalama karı uygulanır. Biz, İnegöl’deki şubelerimizde tek fiyat uygulamasını yapıyoruz" dedi.

İnkaya, Bakan Ergün'ün katılımı ile yapılacak açılışa bütün vatandaşları davet etti.

Editör: TE Bilişim