DONJİ VAKUF’TA 200 AİLEYE ERZAK DAĞITILDI

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçtiğimiz hafta bazı İnegöl Belediye Meclisi üyeleri ve hayırsever sponsorlardan oluşan 12 kişilik bir heyetle Donji Vakuf’ta Bosnalı Müslümanlarla iftar açtı. İnegöl heyeti aynı zamanda toplam 200 aileye yapılan erzak dağıtımında bulundu. Başkan Aktaş ve Huso Susiç,  Donji Vakuf’taki 3 ailenin erzak dağıtımına da eşlik etti.  

BİLGE KRAL ALİYA İZZETBEGOVİÇ’İN MEZARI ZİYARET EDİLDİ

Belediye Başkanı Huso Susiç tarafından Donji Vakuf Belediyesinde kabul edilen İnegöl heyeti, sonrasında sırasıyla Ayvaz Dede Şenliklerinin yapıldığı alan, İnegöl Belediyesinin restore ettiği şehitlik ve Bosna’nın efsanevi lideri Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in mezarını da ziyaret ederek dua etti.

İNEGÖLLÜ HAYIRSEVER İŞADAMLARINA TEŞEKKÜR

Ramazan ayının 28. günü gerçekleştirilen iftar sonrası bir açıklama yapan Başkan Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak bu yıl Sudan, Kosova, Bosna Hersek ve Gürcistan’da iftar programı düzenlediklerini hatırlatarak, Kosova’daki kardeşlerimiz için orada her akşam iftar çadırı açılıyor. Bu akşamda Bosna Hersek’teki kardeş şehrimiz Donji Vakuf’ta iftar sofrasında beraberiz. İftarın yanı sıra erzak dağıtımları da gerçekleştirdik. Onların bir akşamlık da olsa mutluluklarına ortak olmaya çalışıyoruz” diyerek, iftar programlarına katkılarından dolayı İnegöllü hayırsever işadamlarına teşekkür etti.

İNSAN ODAKLI ÇALIŞMALAR SERGİLİYORUZ

Başkan Aktaş konuşmasında, “Aynı duyguyu paylaşan, aynı inanca sahip insanların aynı sofrayı paylaştığındaki duyguyu çok iyi hissedebilen birisiyim. Ülkemizdeki güzelliklerin Bosna’da da devam etmesini görüyor olmaktan dolayı mutluyum.  Biz yerel yöneticiler, yerel belediyelerle işbirliği içerisinde çalışmalarımıza devam ederken, insan odaklı bir çalışma sergiliyoruz” dedi.

BALKANLAR'DA 5 YIL ÖNCE SEVGİ ATEŞİ  YAKTIK

Ramazanın verdiği huzuru ve mutluluğu, kardeşlik iftarları ile Kosova’da Bosna’da Gürcistan ve Sudan’da yaşadıklarını vurgulayan Aktaş,  Balkanlarda Ramazan atmosferinin bir başka olduğunu belirterek, "İnegöl Belediyesi olarak Balkanlar'da 5 yıl önce bir ateş yaktık. Sevgi, dostluk, kardeşlik ateşi olan bu ateş her geçen gün büyüdü "  diye konuştu.

İNEGÖL BİZİM EVİMİZ

Donji Vakuf Belediye Başkanı Huso Sosiç ise, “Alinur Başkan benim kardeşim, İnegöl’de bizim evimiz. Bu organizasyonu gerçekleştiren İnegöl Belediyesi ve hayırsever iş adamlarına teşekkür ediyorum” diyerek İnegöllülere selamlarını yolladı.

İnegöl Belediyesinin açtığı iftar çadırına, Bosna’lılar büyük ilgi gösterirken, İnegöl Belediyesinin iftar çadırında orucunu açanlar, Türkiye özlemlerini bir nebze olsun giderdiler. Bosna’da yaşayanlar ve iftar yemeğine katılanlar, İnegöl Belediyesini aralarında görmekten gurur duyduklarını belirterek, içlerinde Türkiye'ye karşı çok büyük bir sevgi beslediklerini ve özlem duyduklarını söylediler.

 

Editör: TE Bilişim