İnegöl’de 4 ay önce ev sahibi tarafından evden çıkarılan 6’sı çocuk 8 kişilik aile, kendi imkanlarıyla arazide yaptıkları barakada yaşam savaşı veriyorlar. Cadde cadde, sokak sokak gezerek kiralık ev arayan aile, havaların soğumasıyla beraber yaşadıkları barakada yaşam mücadelesi veriyorlar. Çatısı akan, içerisine su basan barakada kışın soğuğuna rağmen mücadele veren aile, yetkililerden ve hayırseverlerden kiralık ev desteği bekliyorlar.

EVDEN ATILDILAR

Aysel-Mustafa Ilgar çifti, 4 ay önce kira ücretini bin 500 TL’ye artıran ev sahibi tarafından evden dışarıya atıldılar. İkamet ettikleri süre içerisinde kira ücretini hiç aksatmadan ödeyen çift, bir anda artırılan kira ücretini ödemekte zorlanınca ev sahibi tarafından evden atıldılar. Günlerce kiralık ev arayan aile, başlarını sokacak ev bulamayınca çareyi baraka yapmakta buldular. Buldukları arazide yaptıkları barakada zorda olsa yaşamaya çalışan aileye, ev sahibinin ardından birde soğuk hava şartları vurdu. Geceleri soğuk olan barakada uyku nöbeti tutan çift, çocuklarının soğuktan etkilenmemesi için büyük mücadele veriyorlar. Kimseden yardım talebinde bulunmadan bu günlere gelen aile, dondurucu soğukların artmasıyla yetkililerden başlarını sokacakları bir odalı dahi olsa bir ev yardımında bulunuyorlar.

DEVLETİMİZ BİZE BAKMAZSA, BİZ NE YAPARIZ

Açıklama yapan anne Aysel Ilgar, “Aylardır durduğumuz evden, kira ücreti artırılınca çıkarıldık. Kiramızı da hep ödedik. Aç kaldık ama kiramızı ödedik. Sokağa atıldık. Aradık ama ev bulamadık. Bu barakada kalmaya çalışıyoruz. Banyo yok, elektrik yok, çatımız akıyor, havalar soğuk.. Çocuklarımın artık psikolojileri bozuldu. Devletimiz bize bakmazsa, biz ne yaparız. Böyle konuşmak istemiyorum ama… Ben kendim sanayide çalışıyordum, iki küçük evladım bu barakada ne yapar diye işten çıkmak durumunda kaldım. Çocuklarımı kime bırakayım… Çamur içinde yola çıkarlar, araç falan çarpar Allah korusun.”

EŞİM ŞEKER VE KALP HASTASI

Eşim şeker ve kalp hastası. Eşim çalışmakta zorlanıyor. Kimseden çok bir beklentim yok. Sadece 4 duvar bir evim olsun, ışığı yansın yeter bana. Ama onu da bulamıyorum. Herkese anlattım bunu ama kimse sesimi duymadı. Yeri geliyor çocuğumun ayağına ayakkabı bulamıyorum ama şükür kiramızı da vermeyi beceriyoruz. Geri dönüşüm ürünleri, hurda gibi şeyleri toplayıp satıyoruz. Sadece ev istiyorum. Dört duvar olduğu zaman eşya; bir yatak, bir yorgan değil mi? Ama bu barakanın her tarafından soğuk geliyor. Sadece ev istiyorum, destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim