Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın performansından memnun olmadığı için istifasını istendiği ve daha sonra yeni isimlere emanet ettiği belediyeler için 2019 yerel seçimleri öncesinde talimat verdiği öğrenildi. Harekete geçen AK Parti Genel Merkezi, içlerinde Bursa’nın olduğu bazı büyükşehirlerde başkan adaylarını belirlemek için mesajlaşma sistemi kurdu. Dev bir anket niteliği taşıyan sistem sayesinde, Büyükşehir Belediye Başkan adayını, Bursalı vatandaşlardan kendilerinin belirlemesi isteniyor.

Tüm GSM operatörlerinden gönderilen binlerce sms mesajla Bursalılara “Kimi Büyükşehir Belediye Başkanı Görmek İstersiniz?” diye soruldu. Halen devam eden çalışma kapsamında seçmenler gönlünden geçen ismi yazıp 8720’ye mesaj atabiliyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut Başkan Alinur Aktaş ve eski Bakanlardan Faruk Çelik daha önce adaylık sinyalini vermişlerdi. İnegöl’de bir grup isimde AK Parti Bursa eski Milletvekili Hüseyin Şahin’in aday olması için gönüllü bir hareket başlattı. Sosyal medya ve mesajlaşma yoluyla Hüseyin Şahin için destek kampanyası yürütülüyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Başkanı Erkan Kandemir’in geçtiğimiz günlerde ki Bursa ziyaretine Hüseyin Şahin’le birlikte gelmesi, kamuoyunda Hüseyin Şahin’in aday olacağı söylentilerine yol açmıştı.

Editör: TE Bilişim