10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde herkesin sandığa gitmesi gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her seçimde olduğu gibi bu seçimde de İnegöl halkının sandığa sahip çıkacağına inandığını belirtti.

İLK KEZ HALK KENDİ CUMHURBAŞKANINI SEÇECEK

Dün saat 16.30’da Sedef VİP Salonunda, Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcıları Adil Kansu, Alper Taban ve bazı AK Parti Belediye Meclis Üyelerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 10 Ağustos Pazar günü birinci turu düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çok önemli olduğunu belirterek, “10 Ağustos 2014 tarihinde İnegöl’ümüzde de, Bursa’mızda da, ülkemizin bütün yerleşim birimlerinde Cumhurbaşkanlığı seçimleri icra edilecek. Tabi bu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çok farklı bir özelliği var. İlk kez halk kendi Cumhurbaşkanını seçecek. Ve bundan önceki seçimlerde biliyorsunuz Cumhurbaşkanını TBMM belirliyordu. Tabi AK Partinin yaptığı düzenlemelerle gerçek manada demokrasinin işleyebilmesi adına, ortaya konmuş önemli bir güzelliktir, halkın kendi Cumhurbaşkanını seçmesi. Tabi bu yönüyle heyecanlı olduğumuzu, farklı bir seçim olacağını özellikle ifade etmek istiyoruz. Biz Adalet ve Kalkınma Partisinden bu şehre hizmet eden Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleriyiz. Kimi arkadaşımızın ilk dönemi, kimi arkadaşımızın 2, 3’ncü, hatta 4’ncü dönemi olan arkadaşımız bile var. Biz bu şehre hizmet etmekten, bu şehrin bir parçası olmaktan, bu ülkenin insanı olmaktan çok büyük bir gurur ve onur duyuyoruz. Ve tabi ki partisel görevlerimiz, belediyeyle alakalı farklı komisyonlarda, Büyükşehir Meclislerinde, Başkan Yardımcısı, Belediye Başkanı olarak farklı görevlilerimiz devam ederken, biz tabi ki bunun yanında da bu ülkenin birer ferdi, birer bireyi olarak, 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Ve bu manada da Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığıyla alakalı tam destekle arkasında olduğumuzu özellikle ifade etmek istiyoruz” dedi.

PAZAR GÜNÜ HERKES SANDIĞA KOŞSUN

İnegöl halkından sandığa gitmeleri ve oy kullanmalarını isteyen Aktaş, “Benim özellikle Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımla beraber çok değerli ilçe halkından istirhamım şudur; 10 Ağustos 2014 Pazar günü gerçekten önemli bir gün. Belki ola ki bugün tatil günüdür, sıcak bir gündür veya memleketteyiz, şu veya bu şekildeki yaklaşımlarla yada ‘benim oyumla mı bu iş olacak?’ yaklaşımında bulunmamalarını istirham ediyorum. Herkes sandığa gitsin. Biz yerel seçimde de, genel seçimde de gördük ki, İnegöllüler gerçekten sandığa sahip çıkıyor. Ve bu manada İnegöl’de bütün seçimler tam bir demokrasi şöleni şeklinde geçiyor. Hiçbir sıkıntı, gürültü olmadan, yine ümidimiz odur, aynı şekilde geçecektir. Pazar günü herkes sandığa koşsun. Ve bu noktada görevini yerine getirsin. Ama biz özellikle Türkiye’nin 12 senedir geçirdiği süreçleri düşünerek, Türkiye’nin gerçekten eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, ihracatta, ekonomide velhasıl her alanda geçirdiği süreçleri göz önüne alarak, sayın Başbakanımızın ekibiyle beraber 12 senedir bu ülkeye kattıklarını göz önüne alarak, ilçe halkımızdan bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Başbakanımıza sahip çıkmalarını istiyoruz. Bu seçim gerçekten önemli bir seçim. Bu seçim halkın kendisini yönetecek Cumhurbaşkanını, ülkemizi dünya sathında temsil edecek Cumhurbaşkanını ortaya koyma seçimidir. Dolayısıyla Tayyip Erdoğan bir dünya lideri vizyonuna sahip, gerçekten Türkiye’nin son yıllarda popülaritesinin bu kadar artmasında önemli bir aracılık etmiş, önemli bir gayret göstermiş, türlü türlü engellemelere rağmen, içeriden ve dışarıdan türlü türlü ket vurmalara rağmen, Türkiye’yi başarıdan başarıya koşturmuş önemli bir liderin arkasında olduğumuzu özellikle vurguluyoruz. Ve bu manadan da ilçe halkımızdan özellikle kuvvetli bir destek bekliyoruz. Ben burada oy tahminiyle hareket etmek istemiyorum ama İnegöl insanının Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiğini, çok değer verdiğini ve onun 12 senedir ortaya koyduğu başarıları hem 3 genel seçimde yani 2002, 2007 ve 2011’de hem 3 yerel seçimlerde 2004, 2009 ve 2014’de hem de 2 referandum da ziyadesiyle desteklediğini çok net bir şekilde gördük. Ciddi oylar çıktı. Hatta bunlar Bursa rekorları oldu. İnşallah bu rekoru İnegöllüler bize bir kez daha yaşatır diye istiyoruz. Ve İnegöllülere bu konuda çok güveniyoruz” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim