İnegöl Belediye tarafından düzenlenen Kitap Günleri Fuarında, teknolojinin gelişimiyle özellikle yeni neslin teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek için “Telefona 45 Dakika Ara” etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte 45 Dakika kitap okuyan yüzlerce öğrenciye kitap hediye ediliyor.
13 Şubat’ta açılan ve 23 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek fuarda 124 yayınevi, 100 yazar ve 1 milyonu aşkın kitap İnegöllülerle buluştu. Yazar buluşmaları, söyleşiler ve imza günlerinin de yer aldığı fuarda, farklı etkinliklere de imza atılıyor.
Teknolojinin gelişimiyle özellikle yeni neslin teknoloji bağımlılığı artarken, İnegöl Belediyesi bu duruma dikkat çekmek için “Telefona 45 Dakika Ara” etkinliği düzenledi. Fuar alanında oluşturulan kitap okuma bölümünde telefonunu görevlilere teslim ederek 45 dakika kitap okuyanlara, okudukları kitap hediye ediliyor. 4. Kitap Günleri Fuarının en çok dikkat çeken etkinliklerinden biri olan Telefona 45 Dakika Ara etkinliği ile telefon ve sosyal medya bağımlılığına vurgu yapılıyor. 
Belediye Başkanı Alper Taban da öğrencilerle kitap okuyarak, etkinliğe dikkat çekti.


100 KİTAP HEDİYE
İnegöl Belediyesi Başkanı Alper Taban , “Fuarımızda telefona 45 dakika ara dedik. Kitap günleri fuarımız 10 gün boyunca sürecek. Kitap bilincinin artırılması adına ciddi gayretimiz. Vaktimizi alan internet, sosyal medya, telefonlar, bilgisayarlardan uzak olabilmek amacıyla böyle bir kitap okuma etkinliği düzenliyoruz. Bu sayede ben de kitap okudum. Kitap fuarı süresince 100 kitaptan oluşan kitap etkinliğimiz var. Çekilişle 100 kitabın sahibini belirlemiş olacağız. Fuarımız canlı bir şekilde devam ediyor” dedi.


110 BİN ÖĞRENCİ
Kitap fuarının büyüyerek devam ettiğini aktaran Taban, “İnegöl’de 60 bin öğrenci var. 30 binin fuarımıza taşıdık. Çevre illerden gelecek vatandaşlarımız da var. 10 günde 110 bin öğrenciye ulaşmak istiyoruz. Geçen yıl 100 bin kişiye ulaşmıştık.” İfadelerini kullandı.
Kitap okuyan öğrencilerden Melis Aslan, “Bu imkanı sağlayan belediyemize teşekkür ediyorum. Bizde telefonlarımızı kapatıp kitap okuyoruz. Ayrıca kitap hediyesi de aldık” dedi.
Ceyda Yüce de, “Güzel bir etkinlik. Bana da kitap hediye edildi. Mutluyum” dedi.

Editör: TE Bilişim