14 KİŞİ BAŞVURDU

Aday adaylığı için 7 Kasım’da başlayan başvurularda 16 kişi aday adaylığı için partiye giderek başvuruda bulundu. Devrim Kosova, Umut Ortakçı, Ayşe Kuş Taşkın, Adem Demirel, Erkan Akyürek, Nedim Bayram, Bülent Temelli, Asuman Akçay Sakallı, Tevfik Bayraktaroğlu, Sedat Öpçiner, Adli Kavukçu, İsmail Kösen ve Hasan Aydın’ın ardından son gün İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanlığı görevinden istifa eden Yavuz Uğurdağ, AK Parti eski ilçe yönetim kurulu üyesi avukat Savaş Ateş ile Veysel Torun başvuru yaptı.

MECLİS ÜYELİĞİ İÇİN SON GÜN 3 ARALIK

16 Kasım’da sona ermesi gereken Meclis üyeliği aday adaylığı başvuruları ise, Belediye Başkanlığı başvurularında yoğunluk yaşanacağı düşüncesiyle 3 Aralık Pazartesi günü saat 17.00’de sona erecek.

BAŞVURMADILAR

İnegöl’de Belediye Başkan aday adaylığı için adı geçen bazı isimler ise başvurularını yapmadı. Başvuru yapmasına kesin gözüyle bakılan AK Parti Bursa eski milletvekili Sedat Kızılcıklı ile İNGAZ eski genel müdürü Faruk Coşkun, Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bayhan ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yurttutan başvuruda bulunmadı.

GÖZLER TEMAYÜLDE

Başvuruların sona ermesinin ardından gözler teşkilat içerisinde yapılacak olan temayüle çevrildi. 18 Kasım Pazar günü 10.00 ila 16.00 saatleri arasında elektronik ortamda yapılacak temayülde, il ve ilçe belediye başkanları için parti üyeleri oy kullanacak. İlçe belediye başkanları için, ilçe teşkilatındaki ana kademe, gençlik ve kadın kolları başkan ve yöneticileri, ilçede ikamet eden il yönetim üyeleri, mahalle başkanları ve geçmiş dönem ilçe başkanları oy kullanacak. En fazla bir kişi 3 aday adayın ismini yazabilecek. Temayül öncesinde ise, başkan aday adayları Kent Müzesi Konferans Salonunda 16 Kasım Cuma günü düzenlenen programda kendilerini teşkilata anlattılar.

Editör: TE Bilişim