Kurban bayramının en mutluları yine çocuklardı. İnegöl içinde ki parklara akın eden çocuklar gönüllerince eğlendi.

Bayram harçlıkları alan çocuklar soluğu yine eğlence merkezlerinde aldılar. Binlerce çocuk kurulan oyun alanlarında sıra beklemek zorunda kaldılar. İnegöl AVM ve Akhisar’da kurulan Ayçiçeği Masal Park ile Şekibe İnsel Doğal Yaşam Parkı’da büyük bir doluluk oranına ulaştı. Bu bayramda da yine bildik görüntüler ortaya çıktı. Mahalle bakkalları ve marketlerin en yoğun müdavimleri yine çocuklar oldu. Dondurma ve soğuk içecek satışlarında rekor kırıldı. Tezgahlarda ki çikolatalar erirken, oyuncak satışlarında da satış patlaması yaşandı.

Çocuk oyuncak mağazalarından alınan bilgiye göre İnegöl’de en çok satış yapılan oyuncak türü su tabancaları olurken zeka geliştirici oyuncak türlerine olan ilginin az olması dikkatlerden kaçmadı.

Bayram çocukları ekonomiye de canlılık kazandırdı. İnegöl’de nüfusa kayıtlı 6-18 yaş arası çocuk sayısının 30 binin üzerinde olduğu düşünüldüğünde çocukların işletmelere bıraktığı harçlıkların toplam rakamının 2 milyon TL’nin üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Çocukların bayram sevinci için yaptığı harcamalar azda olsa küçük esnafları mutlu etti.

Editör: TE Bilişim