Birçok kültürel etki


Birçok kültürel etkinliğe imza atan İnegöl Belediyesi 23 Mayıs 2011 Pazartesi günü Peygamberimizin eşi Hz. Hatice’yi konu alan bir konferans düzenliyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, düzenleyecekleri konferansın bayanlara yönelik olduğunu söyleyerek, tüm İnegöllü hanımları konferansa davet etti.

İnegöl Belediyesi olarak, kültürel etkinliklere çok önem verdiklerinin altını çizen Belediye Başkan yardımcısı Gülhan Şahin, şiir dinletilerinden, tiyatro ve sinema gösterimlerine, konserlerden panel ve söyleşilere, seminer ve konferanslara kadar kültürel etkinliklerin hemen her türünü gerçekleştirip,  faydalanmaları için İnegöl halkının hizmetine sunduklarını söyledi.

Herkese yönelik etkinlikler yaptıkları gibi zaman zaman da özel programlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Gülhan Şahin, “Kimi zaman çocuklara yönelik, kimi zaman yaşlılara yönelik ki en büyük örneği Bursa gezileridir, kimi zamanda bayan ve baylara yönelik özel etkinlik ve programlar yapıyoruz. Bu sefer de istedik ki, sadece bayanlarımıza yönelik bir etkinlik gerçekleştirelim. Bundan dolayı, bayanlara ve çocuklara yönelik yazdığı bir çok kitabı bulunan tanınmış yazar, Nurdan Damla’yı İnegöllü bayanlarla buluşturuyoruz“ dedi.

 ‘Örnek bir eş, örnek bir anne, Sevgilinin Sevgilisi Hz. Hatice’ konulu konferansı 23 Mayıs 2011 Pazartesi günü akşam  saat 20.45’te, yenilenen yüzüyle Sani Konukoğlu Konferans salonunda bayanlara özel gerçekleştirileceklerini belirten Gülhan Şahin, tüm İnegöllü bayanları bu önemli konferansta görmek istediklerini kaydetti.

Yazar Nurdan Damla’nın, 1963 yılında Erzurum’da doğduğunu, İlk, orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesinde eğitim gördüğünü,  yazdığı şiir, roman, hikâye, makale ve denemelerinin, küçük yaşlardan itibaren çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlandığını, yazmış olduğu birçok tiyatro oyununun çeşitli tarihlerde  sahnelendiğini,  özellikle şiir ve hikâye dallarında çeşitli ödüller kazandığını, Çocuk Edebiyatçıları Birliği’nin kurucularından olup, aktif olarak çalışmalarını sürdürdüğünü,  evli ve üç çocuk annesi olduğunu anlatan Gülhan Şahin,   Merve Sonsuzluk Ülkesinde, Dünya Yolcusu Murat, Mucizeler Tüneli, Işık Hızıyla Yolculuk, Uyku Şekerleri, Laliş Serisi, Kırmızı Mercan Ülkesi Serisi, Maviş ile Merviş Serisi, İlk Gün Sevinci, Erguvan Renkli Gönlüm, Bizim Evde Ramazan, Mavi Gezegenin Çocukları, Dünya Çocukları Peygamberi Tanıyor, 365 Günde Sevgili Peygamberim gibi eserlerinin bulunduğunu,  ‘Aşka Adanmış Bir Ömür/Hz.Hatice’ kitabının ise önemli eserler arasında yer aldığını kaydetti.

Editör: TE Bilişim