ANADOLU GELİNLERİ “DÜĞÜN” GALA PROGRAMI

İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Anadolu Gelinleri “Düğün” Gala Programı Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü’nün geleneksel motiflerden yola çıkarak hazırlamış olduğu kostümler, İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun katkıları ve Tuzla Belediyesinin ev sahipliğinde yapıldı.

ZENGİN “GELİN BAŞLARI” RESİM VE KİTRE BEBEK SERGİSİ

Kültürümüzün izlerini taşıyan programdan önce açılan sergi ve stantlarda Tuzla Hemşehri Dernekleri Platformu üyesi olan dernekler tarafından konuklara geleneksel tatlar sunuldu. Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsünün açmış olduğu “Gelin Başları” Resim ve Kitre Bebek sergisi Protokol ve davetliler tarafından büyük ilgi ile izlendi.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Gecenin finali olarak yapılan Gala Programında ise, Olgunlaşma Enstitüsünün hazırlamış olduğu gelinlikler, profesyonel mankenler tarafından, İnegöl Belediyesi Halk Dansları topluluğunun dansları eşliğinde sahnede sunuldu. İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun hazırlamış olduğu gösteriler, başta Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve seçkin davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

KAYMAKAM AKÇA’DAN İNEGÖLLÜLERE SELAM VAR

Kaymakam Akça, “Davetiyede iki büyük belediyenin logolarını görmek beni çok heyecanlandırdı. İzlediğimiz Anadolu Düğünü muhteşemdi. Hele hele eski görev yaptığım İnegöllü gençleri sahnede görmek beni çok duygulandırdı. İnegöl’de tanıdık tanımadık herkese selam ve sevgilerimi iletiyorum” dedi.

Böylesi göz kamaştıran bir geceye imza atan kişilere plaket ve çeşitli hediyelerin takdim edilmesinden sonra, gala programı oyuncular ve protokolün birlikte hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim