Belediye tarafından

Belediye tarafından düzenlenen 3 faaliyette, şoför ve operatörlere sertifika, eğitim semineri ve lokal açılışı gerçekleştirildi.

İnegöl belediyesi tarafından yapılan üç faaliyet için bir program düzenlendi. Fen İşleri şantiyesinde bulunan ve restorasyonu tamamlanan ‘Personel Lokali’nin açılışı yapıldı, şoförler ile iş makinesi operatörlerine yönelik düzenlenen ‘Eğitim Semineri’ni başarı ile tamamlayan 50 kişiye, düzenlenen  Sertifika Töreni ile Sertifikaları verildi, eğitim içi çalışmalar kapsamında fen işleri personeline yönelik 'Kent Kimliği Ve Mimarlık' konulu seminer düzenlendi.

Dün saat 16.00'da Belediye Fen İşleri Personel Lokalinde düzenlenen programa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları Güngör Sabri Günaydın, Yusuf Şen ve Gülhan Şahin, daire amirleri ile şoförler ve operatörler katıldı.

BİR TAŞ ÜÇ KUŞ

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bir taşla üç kuşu vurduklarını belirterek, "Bu gün üç faaliyetimizi bir programda gerçekleştiriyoruz. Daha öncede kullandığımız Fen işleri lokalimizi modernize ettik. Ve şu an güzel ve nezih bir ortamda sizlere hizmet verecek. İkincisi ise hizmet içi eğitimlerimiz devam ediyor. Belediyemizde çalışan tüm arkadaşlarımızla farklı konularda eğitim çalışmaları yapıyoruz. Üçüncü faaliyet ise iş makineleri şoförleri ve operatörlere yönelik bir eğitim semineri gerçekleştirmiştik. Eğitim seminerlerini tamamlayan arkadaşlarımıza sertifikalarını vereceğiz. Eski yaptıklarımızı göz önüne getiriyoruz fakat eskide kalanlar fazla hatırlarımızda kalmıyor. İnegöl’e yapılacak her hizmet bu atölyelerden çıkmaktadır. Bu bakış açısıyla yapılan hizmeti daha iyi hale getirmek için atölyelerimizde düzenleme çalışmaları yapılmaktadır. Gerek cephe boyaması, gerekse atölye içi düzenlemeler ile atölyede çalışan personelimizin ortamını iyileştirmekteyiz. Yapılan işin kalitesini arttırabilmek için ortam iyileştirmeleriyle beraber gerekli eğitimleri de önemsiyoruz. Bunun için şantiyemiz bünyesinde 'İşçi Lokali' diye bir alan imar ettik. İşçi lokali yapılırken personele iyi bir mekân oluşturmak amaçlanmıştır. Bu kapsamda aydınlatma ve ses sistemi, sunum donanımları, çay ocağı ve ısıtma sistemleri de işçi lokali bünyesinde yapılmıştır. Yeni teşkil ettirdiğimiz bu İşçi Lokali’nde, belirli aralıklarla eğitimler verilecektir. Bu hizmet içi eğitim çalışmaları kapsamında yapılan işlerin iyileştirilmesi ana amaçtır" dedi.

OPERATÖR VE ŞOFÖRLERE SERTİFİKA

Bu eğitimlerin ilkinin, 'Kent Kimliği ve Mimarlık' konusunda yapılacağını söyleyen Aktaş, "Her kişiye göre, bu şehrin bir kimliği var. Kimine göre Tarihi, kimine göre Çekirdeği, Köftesi, Oylat'ı. Yaptığımız çalışmalara bir kimlik yükleyemezsek, asla ve asla bunların yaşaması veya faydalı olması mümkün değil. Kent estetiği yıllar boyunca uygulanabilecek bir çalışmadır. İnegöl artık hızla gelişiyor. Hem işçi lokalini bu programla birlikte açmış olacağız, hem Fen İşleri Personeline yönelik başlattığımız hizmet içi eğitimlerin startını vermiş olacağız. Hem de geçtiğimiz günlerde sonuçlanan, belediyemiz bünyesindeki şoförlerimiz ile iş makinesi operatörlerine yönelik gerçekleştirdiğimiz seminerin sertifika törenini gerçekleştirmiş olacağız. Şoför ve iş makinelerinin ilk evvel operatörlerince teknik kaidelere uygun biçimde kullanılmasını sağlamak için bu eğitim gerçekleşti. Belediyemizdeki tüm araçların periyodik bakımları ve tamir işlerini bilimsel zemine oturtmak amacındayız. Bursa Makine Mühendisleri Odası ile birlikte gerçekleştirdiğimiz 'İş Makinelerinin Sağlıklı İşletilmesi ve Bakımları' konulu eğitim seminerimize katılan şoförlerimiz bugün sertifikalarını alacaklar. Bundan sonra daha bilinçli bir çalışma sergileyeceklerdir. Hem bu şantiye lokalimizin hem de hizmet içi eğitimlerin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından 'İş Makinelerinin Sağlıklı İşletilmesi ve Bakımları' konulu eğitimleri tamamlayan, Belediyenin çeşitli birimlerinde görev yapan 50 şoför ve operatörler adına sembolik olarak 5 kişiye sertifikaları verildi.

'KENT KİMLİĞİ VE MİMARLIK'

Sertifika töreninin ardından ise Belediye Peyzaj Mimarı Tuğbanur Karakoç ve Mimar Neslihan Sultan Gültekin, 'Kent Kimliği Ve Mimarlık' konularında bilgiler verdiler. Karakoç ve Gültekin sinevizyon yardımıyla, kent kimliği ve öğeleri, mimarlık ve peyzaj mimarlığının insan yaşamına etkileri ile kente katkılarının yer aldığı konularda, Belediye çalışanlarını  bilgilendirdiler.

Editör: TE Bilişim