Eski haliyle çok kar

Eski haliyle çok karışık bir yapıya sahip olan İnegöl Belediyesi Web sitesi, daha sade bir hal alarak yenilendi. İçerisinde İnegöl alakalı tüm bilgilerin yer aldığı yeni web sitesinin, vatandaş ile Belediye arasında köprü vazifesi kuracağı bildirildi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün saat 11.00'de Belediye Encümen salonunda düzenlediği basın toplantısında, İnegöl Belediyesinin yenilen Web sitesini tanıttı.

Belediye Başkan Yardımcıları ve encümen üyelerinin hazır bulunduğu tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Günümüz elektronik bilgi çağı. Bu çağda kamu yönetimi anlayışında köklü değişimler yaşanmaktadır. Avrupa Birliği'ne uyum sürecinde e-Devlet ve e-Türkiye konularından yola çıkarak, biz de İnegöl Belediyesi olarak tüm konularda kendimizi yeniliyoruz. Yerel yönetimlerle alakalı, e-Belediyecilik faaliyetlerinde de bize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Bu bilinçle 7 Ağustos 2006 tarihinde var olan ancak etkin olmayan web sitemizi ‘www.inegol.bel.tr’ adıyla etkin bir şekilde yayın hayatına başlattık. İnegöl Belediyesi Resmi Web Sitesi, ilçemizin en etkin ve en güncel sitelerinden biridir. Vatandaşımız aradığı bir konuyu, Belediyemize gelmeden web sitemizden halletme yoluna gitmektedir. Web sitemizden bize gelen talep ve önerilerin yoğunluğu, ayrıca dünyanın dört bir yanından atılan mesajlar, sitemizin ne denli kullanıldığını gözler önüne sermiştir. Teknoloji günden güne değişiyor ve gelişiyor. Her yeni şey bir gün eskiyor ve değişmesi gerekiyor.

WEB SİTESİNE YENİ ARAYÜZ

İnegöl'ün, 225 binin üzerindeki nüfusuyla Türkiye’nin en hızlı gelişen ve en hızlı değişen şehirlerinden biri olduğuna dikkat çeken Aktaş, "Ekonomisiyle, ticaret ve sosyal hayatıyla sürekli yenileniyor. Alt yapıdan üst yapıya kadar yenilenmekte olan İnegöl’ümüzün imajını tüm dünyaya en iyi şekilde ifade edebilmek için, yaklaşık 6 yıldan beridir hizmet veren mevcut kurumsal web sitemizi yenileme gereği duyduk. Daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek amacıyla ‘www.inegol.bel.tr’ isimli web sitemizi görsel olarak daha zengin bir içeriğe kavuşturduk. Ayrıca kullanımını daha da kolaylaştırdık. E-Belediye, kent rehberi ve internet üzerinden imar durumu uygulamalarını da zenginleştirdik. Yeni web sitemiz RRS desteği, sosyal ağlar, videolar, panoramik görüntüler ve fotoğraf albümleri ile daha da zenginleştirilmiştir. İnegöl Belediyesi, yeni teknoloji çözümleri ile internet ve telefon üzerinden daha kaliteli hizmetler sunmaktadır. Bunu, yeni arayüzle daha da etkin hale getirmiş bulunuyoruz. Yeni arayüzümüz, teknolojik gelişmeler paralelinde, vatandaşların ihtiyaçları gözetilerek hazırlanmıştır. Web sitemiz, birçok yeniliği de İnegöl Belediyesi hizmet kalitesiyle sunmaya başlamıştır" diye konuştu.

FACEBOOK VE TWİTTER SOSYAL AĞ DESTEKLİ

Portalda, İnegöl ile ilgili tüm bilgi, haber, video ve fotoğrafları bulmanın mümkün olduğunu söyleyen Aktaş, "Kurumsal hizmetleri şeffaflaştıran çalışmalara hızlı bir şekilde erişilebilecektir. E-Belediye hizmetleri, faaliyet raporları, yayınlar, belediye hizmet bültenleri, nöbetçi eczaneler, etkinlik takvimi ve panoramik galeri, sunulan hizmetlerden bazılarıdır. Yeni arayüzüyle yayın hayatına başlayan web sitemizi özellikle bugün kamuoyuyla paylaşma gereği duyduk. Biliyorsunuz bugün 14 Şubat sevgililer günü. Biz de İnegöl sevdamızı ve İnegöl’e olan aşkımızı Belediyemizin her alanında yapılan çalışmaları an be an vatandaşlarımıza aktaran yeni web sitemizi tanıtarak gösterelim istedik. Yeni sitemizin sadece arayüzü değil, aynı zamanda içeriği de değiştirilmiştir. Ziyaretçilerin her an, web sitesinde etkin olacağı bir sadelik ve aradığını hemen bulabilme kolaylığını sunmaktadır. Yeni arayüzle birlikte, aynı zamanda site içeriği facebook ve twitter gibi sosyal ağlarla da desteklenmiştir. Bilgi İşlem Merkezimiz tarafından revizesi gerçekleştirilen yeni sayfada İnegöl’e dair en geniş güncel bilgiler ve fotoğraflar, Belediyenin yürüttüğü kentsel dönüşüm projeleri ve sosyal projeler detaylı bir şekilde incelenebilmektedir. Ziyaretçiler, www.inegöl.bel.tr adresine tıklayarak, belediyeye ait güncel haberleri okuyabiliyor. İnternet üzerinden vergi ödeme dahil her türlü işlemi gerçekleştirirken, Kent Bilgi Sistemi ile İnegöl’ü sanal olarak gezme imkanı da bulabiliyor. Ayrıca, cadde ve sokakları kamuya ait binaları, parkları, hastaneleri ve kısacası gezilecek yerleriyle tüm İnegöl’ü 3 boyutlu olarak görebiliyor. Yine, Belediyenin yürüttüğü sosyal projelerden nasıl yararlanabileceğini de detaylı bir şekilde öğrenebiliyor" şeklinde konuştu.

VATANDAŞ İLE BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRECEK

7 gün 24 saat hizmet verecek olan web portalın, her türlü öneri, istek ya da şikayetini iletecek vatandaşla, Belediye arasında köprü vazifesi kuracağının altını çizen Aktaş, "Yeni arayüzüyle bugün yayın hayatına başlayan Web Sitemiz, gelişimini sürekli devam ettirecektir. Bu site tanıtımımız sonrasında hemen herkes yeni sitemizi incelemeye koyulacaktır. Eskilerin dediği gibi ‘Kervan Yolda Dizilir’. Sitemizde eksik olan link ve bölümler bulunabilmektedir. Bunların çalışması devam etmektedir.  Bununla alakalı altyapı çalışmaları büyük bir hızla sürdürülmektedir. Amacımız bilgi çağında İnegöl’de çağdaş belediyeciliğin en iyi örneklerini vermektir. Farklı görsel yönü ve al benili arayüzüyle yeni sitemizin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim