İlköğretim Okulları

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 86. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, İlköğretim Okulları ve Liseler arası başlattığı ‘Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi’ konulu Bilgi Yarışmasının 21 Ekim 2009 Çarşamba günü İnegöl Anadolu Lisesinde düzenlenen ön elemelerinde finale kalan  okullar, dün Nuh Mehmet Küçükçalık Lisesinin çok amaçlı salonunda İnegöl birinciliği için yarıştılar. Oldukça çekişmeli geçen final yarışması sonucunda, İlköğretim okulları arasında Özel Safvet İlköğretim Okulu, Liseler arasında ise Turgutalp Anadolu Lisesi İnegöl birinciliğini elde ettiler.

Dün, Nuh Mehmet Küçükçalık Lisesi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen, Kız Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa Ekici, Ticaret Meslek Lisesi Tarih öğretmeni Ramazan Çamcı ile Dörtçelik Ensdüstri Meslek Lisesi Tarih öğretmeni Reşat Tanrıverdi’den oluşan jürinin nezaretinde, ilk olarak saat 14.00’de 6 İlköğretim Okulu, saat 15.30’da ise  6 Lise yarışırken, yarışmada cumhuriyet tarihi ile alakalı 15 soru soruldu. Her iki kategoride de, öğrenciler bilgilerini kıyasıya yarıştırdılar.

İlköğretim okulları kategorisinde, Alanyurt Kocatepe İlköğretim Okulu, Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu, İshakpaşa İlköğretim Okulu, Özel Altın Nesil İlköğretim Okulu, Özel Safvet İlköğretim Okulu ve Mesudiye İlköğretim Okulu’nun katıldığı final yarışmasında, Muhammed Yıldız, Azize Karacabey ve Furkan Beşli isimli öğrencilerinden oluşan Özel Safvet İlköğretim Okulu 120 puanla İnegöl Birincisi olurken, bu kategoride İnegöl ikinciliği için büyük bir çekişme yaşandı.  İshakpaşa İlköğretim Okulu ile Özel Altınnesil İlköğretim Okulları 100’er puan alınca, bu iki okul arasında yıldızlı sorularla yarışa devam edildi. Ancak yıldızlı sorularda da eşitlik bozulmayınca iki okul arasında kura çekimine gidildi. Çekilen kura  sonucunda Nurbanu Toktaş, Tuğçe Gör ve Umut Ali Yaman’dan oluşan İshakpaşa İlköğretim Okulu İnegöl ikincisi oldu. Bu kategoride İnegöl Üçüncülüğünü  ise Mustafa Aytekin, İrem Küçük ve Fatih Can’dan oluşan Özel Altın Nesil İlköğretim Okulu aldı.

Ortaöğretim okulları kategorisinde Özel Altın Nesil Koleji, Turgutalp Anadolu Lisesi, İnegöl Anadolu Lisesi, Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi, Zeki Konukoğlu Öğretmen Lisesi ve Nuh Mehmet Küçükçalık Lisesi yarıştı. Sorulan 15 sorunun 11’ini doğru  yanıtlayarak 110 puan toplayan  Turgutalp Anadolu Lisesi ile Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi arasında beraberlik oluştu. Jüri, her iki okulun cevapları arasındaki yıldızlı soruları değerlendirdi.  3 yıldızlı soruyu doğru olarak cevapladığı tespit edilen Şeyda Yaşar, Oğuzhan Keskin ve Sinan Turan’dan oluşan Turgutalp Anadolu Lisesi İnegöl Birincisi olarak ilan edildi. İki yıldızlı soruyu cevapladığı tespit edilen  Meliha Yavuz Uygur, Hamza Taşkın ve Barış Sokollu’dan oluşan Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi İnegöl İkincisi, yarışmayı 100 puanla tamamlayan Abdullah Erdem, İsmail Samet Çıtır ve Büşra Arı’dan oluşan Özel Altın Nesil Koleji ise İnegöl  üçüncüsü oldu.

Yarışmanın sonunda konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, “Cumhuriyet’in kuruluşunun 86. yılı kutlamaları çerçevesinde ortaöğretim ve ilköğretim okulları arasında Atatürk ve Cumhuriyet konulu bilgi yarışması düzenledik. Daha önce elemlerini yaptığımız yarışmamızın finalinde öğrencilerimiz kıyasıya bir rekabet sergilediler. Bilgi yarışmasını düzenlemekteki amacımız, gençlerimize Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i iyice anlatmak ve anlamalarını sağlamaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise,  bilgi yarışmasının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edildiğini, yarışmanın, Cumhuriyetimizin 86. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlendiğini, İnegöl Belediyesi olarak her sene olduğu gibi bu senede bu yarışmaya destek verdiklerini belirterek, “Yarışma İlköğretim Okulları  ve Liseler arası olarak iki farklı kategoride gerçekleştirildi. 21 Ekim 2009’ da, İnegöl Anadolu Lisesinde ön elemeleri yapılan yarışmanın bugün burada finali yapıldı. Ön elemeleri geçerek finale kalan okullarımız İnegöl birinciliği için yarıştılar. İnegöl Belediyesi olarak bilgi yarışmasında ter döken her öğrenciye Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’unu hediye ediyoruz. İlk üç dereceye giren okullarımızın öğrencilerine de Cumhuriyet Bayramı programında altın hediye edeceğiz. Eğitim gönüllüsü olan İnegöl Belediyesi eğitim ve eğitimcinin devamlı yanında ve destekçisi olmaya devam edecektir” dedi.

Başkan Aktaş, konuşmasının ardından yarışmaya katılan tüm öğrencilere Atatürk’ün Nutuk’unu hediye etti.

‘Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi’ konulu bilgi yarışmasının final programına, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İbrahim Yağız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Emniyet Amiri Nuri Sadık, Milli Eğitim Şube Müdürü Özer Yılmaz, İlköğretim Okulu ve Lise müdürleri, öğretmenler ile çok sayıda öğrenciler katıldı.

Editör: TE Bilişim