İlçe Milli Eğitim Mü

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, İlköğretim ve Ortaöğretim kurumları arasında düzenlenen Genel Kültür ve Bilgi yarışmasının ön elemesi dün İstaş Kentaş İlköğretim Okulunda yapıldı.
Dün saat 15.30'da yapılan ve Yarışma Komisyon Üyeleri Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, İstaş Kentaş İlköğretim Okulu Müdürü Orhan Erdoğan, Gazipaşa İlköğretim Okulu Müdürü Erdoğan Kızmaz ile birlikte sınav sırasında sınıfları gezerek incelemeler yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Özer Yılmaz, yarışmaya 210 öğrencinin katıldığını belirterek, "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bir etkinlik daha gerçekleştiriyoruz. Bugün İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencilerimiz arasında genel kültür ve bilgi yarışmasının ön elemesini yapıyoruz. İnegöl’deki 55 İlköğretim Okulundan 165 öğrencimiz ile 15 ortaöğretim kurumumuzdan 45 öğrencimiz ön eleme yarışmasında yarışıyorlar. Ön eleme yarışmasından sonra 6 ilköğretim ve 6 ortaöğretim olmak üzere toplam 12 okulumuz finale kalacaklardır. Bu okullarımızdan ilköğretim okullarındakiler 27 Nisan’da, ortaöğretim kurumlarımızdakiler ise 5 Mayıs’ta düzenlenecek final yarışmasına katılacaklar. İlköğretimde konularımız Sosyal Bilgiler, Türkçe, Fen Bilgisi, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Genel Kültür olmak üzere toplam 40 sorudan oluşuyor. Orta öğretim ise, Coğrafya, Tarih, Edebiyat, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Genel Kültürden oluşmak üzere toplam 40 sorudan ön eleme yarışması yapılıyor. Süremiz 50 dakika. Bu sorular bilgiden öteye genel kültür ve yeteneği ölçmeye yönelik. Öğrencilerimiz arasında sınavla öğrenci alan okullarımız olduğu için, öğrenciler arasındaki bu düzeyi ortadan kaldırdık. Daha çok genel kültür ve genel yetenekle ilgili sorular soruldu” dedi. İlköğretim Okullarının yarışmasına Yıldırım Gazetesinin, Ortaöğretim Okullarının yarışmasına ise Genç Gazetenin sponsor olduklarını da bildiren Özer Yılmaz,  “Diğer basın kuruluşlarımızla sponsorluk görüşmelerimiz sürüyor. Bize destek olan gerek basınımıza gerekse özel kuruluşlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Düzenlenen yarışma sonucunda İlköğretim Okulları arasında Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu, Özel Altınnesil İlköğretim Okulu, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu, Hacer Salih Yıldız İlköğretim Okulu, Gazipaşa İlköğretim Okulu ile Kaşıkçıoğlu İlköğretim Okulu,  Ortaöğretim Okulları arasındaki yarışmada ise Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi, Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi, Turgutalp Anadolu Lisesi, Yunus Emre Lisesi, İnegöl Anadolu Lisesi ve Özel Altınnesil Lisesi finale kaldı.

 

Editör: TE Bilişim