Okul Sporları Genel Müdürlüğünün her yıl düzenlemiş olduğu okullar arası spor müsabakaları Türkiye Şampiyonalarının birinci ayağı olan İl elemelerinde büyük başarılar ederek ilçemizi ve ilimizi Bölge ve Türkiye Şampiyonasında temsil edecek olan İnegöl Spor Lisesi öğrencilerini ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican öğrencilere ikramlarda bulundu.

İnegöl Spor Lisesi Futsal Erkek Takımı 49 takım arasından sıyrılarak finale çıkıp, finalde Yıldırım Özel Özde Bursa Temel Lisesine kaybederek Bursa ikinci olurken, Tekirdağ´da yapılan bölge müsabakalarına katılma hakkı elde etti. 28-31 Aralık 2017 tarihinde yapılan bölge müsabakalarında da birinci olan Futsal Erkek takımı 13-16 Ocak tarihlerin Eskişehir´de yapılacak olan yarı finallere adını yazdırdı.

Bursa´da yapılan müsabakalarda 16 takım arasından finale çıkan ve Bursa´da ikincisi olan İnegöl Spor Lisesi Kız Futsal takımı 28-31 Aralık 2017 tarihinde Tekirdağ da birinci olarak 13-16 Ocak tarihlerinde Eskişehir´de yapılacak olan yarı finallere adını yazdırdı.

İnegöl Spor Lisesi Voleybol Erkek Takımı da 13 takımla girmiş olduğu mücadelede ilçemizin başka bir başarılı okulu Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi ile birlikte finale kalmışlardı. Bursa´da İnegöllü okulların final müsabakasına şahit olunmuştu. Finali kazanan İnegöl Spor Lisesi Bursa birincisi olarak ve Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi Bursa ikincisi olarak Bursa´yı Şubat ayında yapılacak Bölge müsabakalarında temsil etme hakkı kazandılar.

3-4 Ocak tarihlerinde yapılan Gençler B Güreş müsabakalarında 46 ve 54 Kg sıkletlerde  Bursa ikincisi olma başarısı gösteren Adem Uçgun ve Khussein Mazlınov İlimizi bölge müsabakalarında temsil etme hakkını kazandı.

9-10 Ocak tarihlerinde Bursa´da yapılan İnegöl Spor Lisesi Masa Tenisi Erkek Takımı 41 takım arasında zorlu mücadeleler vererek Bursa ikincisi olarak 7-9 Şubat tarihlerinde ilimizi bölge müsabakalarında temsil etme hakkı kazandı. İnegöl Spor Lisesi geçen yıllarda da başarısından sürekli söz ettiren kız ve erkek kros takımları Ekim ayından bu yana birçok yarışmaya katılmış ve birinci olarak ilçemizi temsil etmişti.

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İnegöl Spor Lisesi´nin de Okul idarecilerini Beden Eğitimi öğretmenlerini ve başarılı sporcuları ziyaret ederek başarılarından dolayı teşekkür ederek bundan sonraki müsabakalarda başarılar diledi. İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Spor Lisesinin başarılarından dolayı gurur duyduklarını belirterek, sporculara hitaben başarılarının yanında milli ve manevi değerlere duyarlı olunması gerektiğini hatırlattı. Her müsabakanın sadece bir galibi olduğunu, galip olmak kadar mağlup olmanın da sporun içinde var olduğunu ifade eden Bilican, Spor Liselerinin sadece illerde açılabildiğini ve bu liseyi İnegöl´de açabilmek için nasıl mücadeleler verdiklerini anlatıp, destek olanlara teşekkürlerini iletti.

İnegöl Spor Lisesi öğrencilerine baklava ikramında bulunan İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İnegöl´ü ve Bursa´yı gururlandıracak şampiyonluklar beklediklerini, aynı zamanda kendilerini yakından takip ettiklerini ifade ettiler.

Okul idarecilerini ve öğretmenlerini de tebrik eden Bilican, başarılı öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Okul Müdürü Orhan Atan ise, ziyaretinden dolayı Müdür Fatih Bilican´a teşekkür etti. 

Editör: TE Bilişim